Iris Wijnands
Iris Wijnands Binnenkijken 31 okt 2019

Heerlijk: met dit interieur is het nét alsof je terug in de tijd reist

Ben jij ook zo dol op een retro interieur en vintage items die een huis meer karakter en sfeer geven? Dan ben je hier (letterlijk en figuurlijk) aan het juiste adres. Dit Zweedse appartement heeft heel veel mooie items waar je aandacht meteen naartoe getrokken wordt.

Van bijzondere lampen tot oude posters en langspeelplaten, in dit huis is in ieder hoekje een retro interieur te vinden. Wie hier naar binnenstapt, gaat meteen een stukje terug in de tijd.

Eetkamer vintage inrichting
Bron: Bolaget

De eetkamer met retro inrichting

Aan de eetkamer zien we dat dit ruime appartement een echt retro interieur heeft.  Niet alleen de stoelen zijn lekker retro, ook de groene muren geven zo’n sfeervol gevoel van die goede oude tijd.

Groen komt overigens ook weer helemaal terug in het interieur. Het is niet voor niets dat de kleur van het jaar 2020 van Flexa en de kleur van het jaar 2020 van Behr groentinten zijn.

Wat je ook gezien moet hebben in dit huis met retro interieur: het houten wandkastje en de planken die ontzettend goed bij de kleur van de vloer passen. Achterin de kamer zien we verder nog een mooie wereldbol. Zo’n item met enorm veel persoonlijkheid is niet te missen in een retro interieur.

Keuken vintage interieur
Bron: Bolaget

Een eclectische inrichting in de keuken

Wie van super strak en netjes houdt, zal deze keuken misschien zien als een ongeorganiseerde boel. Verschillende stoelen, een vaasje hier en daar, een bijzondere vis aan de muur: het interieur van deze retro keuken is lekker eclectisch.

Een van de meest bijzondere items in de keuken vinden we de poster aan de muur. De poster is echt zo’n vintage item dat de aandacht trekt en dat maakt een retro interieur gewoon net wat meer ‘af’.

Woonkamer bank retro interieur
Bron: Bolaget
Woonkamer retro interieur
Bron: Bolaget

Van de kleurrijke keuken gaan we verder naar de iets rustigere woonkamer. Het kleurenpalet is hier vooral gebaseerd op bruin, zwart en oranje. Dat kleurenpalet schreeuwt natuurlijk ‘retro interieur’ en daar houden we van!

De bloemenposter aan de muur en de platenspeler op de kast passen helemaal in de sfeer van het huis. De nieuw ogende bank en de stoel zijn in eerste instantie niet erg ‘retro’ als je ze buiten dit interieur zou zien staan, maar met een oranje kussentje en een dekentje zou je zo denken dat de hele inboedel van je hippe oudtante komt die wist dat deze trend weer terug zou komen.

Slaapkamer retro interieur
Bron: Bolaget

Een slaapkamer met retro interieur

We spieken nog even door dit doorkijkje naar de slaapkamer. Wat meteen opvalt is natuurlijk het wandkleed aan de muur die het retro interieur combineert met bohemian items. Hetzelfde doet het blauwe nachtkastje met het bijzondere nachtlampje. Zou de eigenaar deze op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel hebben gekocht?

Als jij ook gave items voor je interieur wil vinden in de kringloopwinkel hebben we tips voor je: 6 kringloop tips om áltijd met de mooiste vondsten naar huis te gaan.

Meer binnenkijken bij retro interieurs?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heerlijk: met dit interieur is het nét alsof je terug in de tijd reist
Sluiten