Weer eens wat anders: deze keuken heeft een kek retro bloemenbehang

Ineens weet je het zeker. In jouw verder minimalistische appartement komt een retro bloemenbehang waar je u tegen zegt. Wat ons betreft is dit een fantastische keuze, zoals je in deze binnenkijker kunt zien. En denk maar zo: behang is niet permanent. Als je er binnen een paar maanden zat van bent, dan kan je behang ook zo weer vervangen.

Om je eerst een beetje een beeld te geven van de rest van het vrij minimalistische appartement, beginnen we deze binnenkijker in de woonkamer.

minimalistische woonkamer
Bron: Bolaget
minimalistische woonkamer
Bron: Bolaget

De basis: een minimalistisch appartement met stijl

Een goede minimalistische inrichting, daar houden we wel van. Niet teveel opsmuk, maar mooie meubelstukken en woonaccessoires die écht iets toevoegen aan de ruimte. Deze woonkamer past 100 procent in deze categorie.

Het zachte kleed is een mooie tegenhanger van de zwart stalen stoelen. Of die stoelen ook echt lekker zitten weten we niet, maar het staat in elk geval wél stijlvol.

minimalistische woonkamer
Bron: Bolaget

Dé manier om een open kast te stylen

Wat mooi! Deze ‘kast’ heeft een luchtige uitstraling doordat ‘ie aan de muur hangt. Door het open laten van een aantal planken wordt de muur niet te druk. Dat noemen we nog eens open planken stylen als een pro.

We kunnen uit de bovenstaande foto’s twee duidelijke tips halen. 1.) werk met een duidelijk kleurenpalet, en 2.) zet accessoires in kleine groepjes bij elkaar om rust te creëeren.

retro bloemenbehang in de keuken
Bron: Bolaget
retro bloemenbehang in de keuken
Bron: Bolaget

Rood bloemenbehang

En dan de muur waar het allemaal om draait. Deze muur is by far de meest drukke muur van de hele ruimte, maar juist omdat de rest van het huis zo minimalistisch is gehouden past het perfect in het geheel.

Wat voor ons het meest verrassend was, is dat er gekozen is voor een rood bloemenbehang. Wanneer je aan een botanisch behang denkt, denk je toch al snel aan groen. Juist daarom is dit retro behang zo opvallend, zonder dat het té overdreven is.

En jij, durf jij het nu ook aan?

Nog meer appartementen met zo’n retro bloemenbehang

Reageer op artikel:
Weer eens wat anders: deze keuken heeft een kek retro bloemenbehang
Sluiten