Maud van Dijck
Maud van Dijck Badkamer 6 aug 2021

8 ideeën voor een retro badkamer waar je spontaan nostalgisch van wordt

Gekleurd interieur, opvallende tegeltjes, een mooie retro badkamer zien we graag! Kijk naar de stijl van de jaren ‘60 als je van cactussen en vetplanten houdt. Ben jij een echte disco liefhebber? Ga dan voor een interieur van de jaren ‘70 met bonte kleuren.

Betekenen de jaren ’60 en ’70 niet zoveel voor jou? We hebben nog genoeg andere ideeën voor je opgenoemd om een retro te vinden waar je jezelf wel in kan vinden.

8 ideeën voor een retro badkamer

1. Wit met een kleurtje

Voor retro is het leuk als je wit met een warmere of pastel kleur combineert. De kleuren hieronder zijn sowieso raak voor retro:

  • Roze
  • (Mint)groen
  • Geel
  • Oranje

Door wit te gebruiken in een kleurrijke badkamer word je niet iedere keer als je de badkamer binnenloopt overvallen. Om meer rust te creëren kun je ook voor witte handdoeken kiezen.

2. Geef je toilet, wasbak of bad een opvallend kleurtje

In plaats van de muur een leuke kleur te geven kan je ook voor een ongebruikelijkere optie kiezen. Zo kan je ook retro in een modernere badkamer brengen. Neem bijvoorbeeld een roze wc, dan zit je echt met een roze bril in huis!

3.Vintage in je retro badkamer

Natuurlijk past in een retro-stijl vintage heel goed aangezien beide stijlen een blik terug in de tijd geven. Vooral het klauwvoeten bad kan een aanwinst in je retro badkamer zijn.

Wil je weten: het verschil tussen antiek, retro en vintage

4. Geruite tegels

Vierkante tegels zijn bijna een must in een retro badkamer. En het is nog beter wanneer je tegels kiest in een van de kleuren die wij bij het eerste punt opnoemde. Zo springt je badkamer er lekker uit.

5. Creëer glamour met metallic

Wanneer je al voor geruite tegels kiest, waarom niet voor een metallic design gaan? Zo kan je wat glamour in je badkamer brengen. Als je voor een retro design gaat is het wel slimmer om deze tegels alleen voor gedeeltes van je badkamer te gebruiken of je moet meer richting de eclectische stijl willen gaan.

6. Wastafel met console

In de industriële badkamer zijn deze te gek, maar dat geldt ook voor een retro badkamer. Ook al zijn deze interieurstijlen vrij verschillend past het prima in beide, want het simpele design van deze wastafels maakt ze veelzijdig.

7. Zwarte tegels van de vloer tot het plafond

Je kan met retro gerust voor een neutrale kleur tegels gaan als je niet zo van een kleurrijke badkamer houdt. Wat je dan wel kan doen is voor éénzelfde tegel gaan voor de muur en het plafond. Het geeft een unieke uitstraling aan je interieur.

8. Half kleur, half floraal

Wij zijn weg van bloemen en retro is dat ook! Door de onderste helft van je muur een mooie kleur te geven die matcht met het florale behang van de bovenste helft, krijg je een leuk contrast. Zo krijgt je badkamer een vrolijke en speelse sfeer.

Confetti style: wij geven inspiratie voor terrazzo in de badkamer

ideeen retro badkamer
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
8 ideeën voor een retro badkamer waar je spontaan nostalgisch van wordt
Sluiten