Iris Wijnands
Iris Wijnands Binnenkijken 2 okt 2019

Dit mooie minimalistische appartement heeft een retro touch

Een huis zonder al te veel opsmuk, daar houden we van. Geen ditjes en datjes door het hele huis maar enkele accessoires die meteen in het oog springen. Dit appartement met retro inrichting is lekker minimalistisch.

Simpel maar verfijn, zo kunnen we dit appartement van deze Zweedse makelaar wel noemen. Het woon- en eetgedeelte bestaat uit één kamer. Krap? Helemaal niet. Compact en rustig, dat wel.

Woonkamer
Bron: Bolaget

We worden blij van deze simpele woonkamer

De woonkamer is gezellig ingericht, zonder dat daar veel meubels aan te pas komen. Less is more. Meer dan een fijne bank, een gezellige poef, twee tafeltjes en (uiteraard) een grote kamerplant heb je ook niet nodig. Wij zouden hier wel gelukkig van worden.

De stijl is vooral Scandinavisch. Veel witte en lichte kleuren. Kijk maar naar de witte muren, die mooie bank met kussens in natuurlijke tinten en structuren en visgraatvloer. Toch is er gekozen voor opvallende accenten die we niet meteen in deze stijl zouden verwachten.

De zwarte tafeltjes zijn misschien wel helemaal niet zo Scandinavisch, maar zijn prima gecombineerd in dit appartement. Leuk om mee te spelen, zo’n contrast.

Eetkamer retro appartement
Bron: Bolaget
Doorkijkje retro eetkamer appartement
Bron: Bolaget

Een appartement met een retro eethoek

Hallo mooie eethoek! Op die retro stoelen en tafel zijn we wel een beetje jaloers. Een mooi design dat weer helemaal terug is van weggeweest.  Het fijne is, is dat je aan deze eettafel met lekker veel mensen kan dineren, ondanks dat de kamer niet zo heel erg groot is. De hele familie kan aanschuiven.

Er is lekker veel licht in de kamer door dat fijne grote raam. Natuurlijk staat er op de vensterbank een mooie kamerplant. Je hebt immers nooit genoeg groen in huis. Ook de gouden kandelaar past helemaal in dit retro appartement.

Om de eethoek wat meer aan te kleden is er gekozen voor een retro poster aan de muur. Op tafel staat een dienblad met kaarsen en een stekje van één van onze favoriete kamerplanten: de pannenkoekplant.

Lijkt het je wel wat om ook jouw pannenkoekplant te stekken? Hier lees je hoe je dat het beste kunt doen.

Gang
Bron: Bolaget

Dit appartement stap je binnen in een gang als in een retro villa

We moeten het ook zeker even hebben over deze bijzondere gang. Om met de deur in huis te vallen (haha, flauw): die gang is prachtig! Het lijkt net alsof je een retro villa uit de jaren ’60 binnenstapt. Een chique zwarte deur, opgeruimde kapstok en in de bovenhoek zien we nog net de onderkant van een kroonluchter. Wow!

Wil je ook een stijlvolle gang? Dat kan! Ook daarvoor hebben we tips.

Slaapkamer
Bron: Bolaget

Een glimp van de slaapkamer

Wat leuk is aan dit appartement, is dat het een erg open indeling heeft. Zo is de woon- en eetkamer lekker ruim en open, maar als je door deze deurpost kijkt zie je dat ook de slaapkamer bij de rest van de inrichting past. Heerlijk, zo’n huis met overkoepelend kleurpalet.

Een oude retro kast, een mooie grijze bedsprei en een zwart tafeltje zoals we die ook in de woonkamer van het appartement zien. Een leuk detail is de retro plafondlamp, die toch wel heel bijzonder is.

Wil je nog meer retro appartementen zien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit mooie minimalistische appartement heeft een retro touch
Sluiten