Maud van Dijck
Maud van Dijck Restaurant 5 sep 2021

Verrukkelijk uit eten staat vast bij deze restaurants in Haarlem

Liefde gaat door de maag, maar het oog wil ook wat. Daarom delen we elke week de leukste restaurants met je – dit keer gaan we heerlijk dineren in Haarlem.

Waarom zou je van het weekend naar het drukke Amsterdam gaan als je ook naar het kleinere Haarlem kan gaan?

Met zijn mooie architectuur en het Frans Hals museum (even geen Rembrandt of Van Gogh) heeft Haarlem genoeg te bieden. En wie wil nu niet de Monopoly Grote Markt in levende lijve zien?

7 restaurants om te genieten in Haarlem

1. Café Colette

Het lijkt zo of je een café in Parijs binnenloopt in plaats van een Haarlemse bij Café Colette. Het kan ook niet anders wanneer je het lichte Franse interieur ziet met de witte tafelkleden en de meubels vol bogen.

Het menu van Colette staat ook vol Franse klassiekers. Mocht je nog ooit slakken willen proberen? Wacht dan niet langer.

Adres: Oude Groenenmarkt 22, Instagram

2. Bar Wolkers

Bij lunchbar Wolkers kan je in vintage stijl genieten van je ontbijt. Ze bieden bij Wolkers ook hemelse taarten aan waaronder een vegan kokostaart. Of ga buiten op het terras onder een mooie roze parasol een lekker biologisch Wolkers biertje drinken.

Adres: Gedempte Oude Gracht 139, Instagram

3. Restaurant Parck

Net buiten het centrum van Haarlem ligt het Parck. Combineer je wandeling met je diner door middel van een walking dinner of reserveer binnen in het stijlvolle restaurant een tafel bij deze toffe plantenwand.

Adres: Frederikspark 2, Instagram

4. Café Samabe

Waan je in Oosterse sferen in Café Samabe. Dit Indonesische restaurant bevindt zich in het Haarlemse monumentale pand “de Zon”. Voor je gevoel kom je zo een ander land binnen wanneer je het restaurant inloopt.

De gele muren met groene bladeren en mooie volle planten geven het restaurant een exotische look. Verder zijn we dol op de stalen trapleuningen.

Adres: Korte Veerstraat 1, Instagram

5. Fishbar Monk

Dat dit een visrestaurant is kan je wel zien aan deze grote muurtekening. Verder heeft Fishbar Monk ook een mooie blauwe tegelmuur met natuurlijk een visgratenpatroon.

Iedere zondag kan je een reservering maken voor Seafood Sunday waar je kan genieten van een schaal vol zeevruchten.

Adres: Turfmarkt 20, Instagram

6. Restaurant & Bar Diga

Bij Diga wil je wel uit eten gaan als je van een goede wijn tijdens het diner houdt. Je kan dan ook zo naar hun prachtige wijncollectie kijken die als het ware uitgestald is in een glazen kijkdoos voor de gasten.

Wij vinden dat ze het interieur ook tof hebben aangekleed met de industriële design lampen en gave wanden.

Adres: Damstraat 10, Instagram

7. Het Veerkwartier

Natuurlijk is Het Veerkwartier te vinden bij de Veerplas aan de buitenkant van Haarlem. Je kan er dus mooi na een lekkere lunch wandelen of zelfs op de plas suppen. Het is een creatieve horecagelegenheid met live muziek op zondag, kledingruilen en een uniek paviljoen.

Het restaurant zelf bestaat namelijk uit delen kas en containers wat het interieur ook bijzonder maakt.

Adres: A Hofmanweg 62, Instagram

5 vragen aan… interieurblogger Milou over haar huis in Haarlem

hotspots restaurants haarlem
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verrukkelijk uit eten staat vast bij deze restaurants in Haarlem
Sluiten