Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 15 okt 2015

REM: een documentaire over Rem Koolhaas door zijn zoon

Stel je voor.. je bent filmmaker en je vader is een van de grootste architecten van deze tijd. Precies, één en één is twee. Dan ligt het voor de hand om het leven en werk van je vader vast te leggen. Zo dacht Tomas er ook over. Ondertussen is hij al drie jaar bezig met de productie van REM, de documentaire over Rem Koolhaas. Even ter herinnering: je moet deze architect kennen van onder andere De Rotterdam.

Momenteel gaat de docu in post-productie en een releasedatum is nog onbekend, maar we hebben wel al aardig wat beeldmateriaal verzameld. Beelden van de architect zelf – aan het werk in zijn Rotterdamse kantoor bijvoorbeeld – worden afgewisseld met beelden van zijn ontwerpen en gebouwen. Kijk maar even mee..

Geen doorsnee docu

In plaats van een abstracte weergave van het werk van de architect komen zijn gebouwen hier echt tot leven. Waar normaal gesproken een architectuur documentaire gevuld wordt met interviews kiest Tomas een ander perspectief. Hij benadrukt de menselijke ervaring van architectuur en laat de functionaliteit van design zien door juist mensen in beeld te brengen en niet alleen de abstracte gebouwen. Hoe? Kijk maar even naar de trailer hieronder. Vooral even bij minuut twee opletten als het dakraam opengaat..

Wij vinden de beelden van REM al veelbelovend. Ga jij de documentaire over Rem Koolhaas bekijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.remdocumentary.com

Reageer op artikel:
REM: een documentaire over Rem Koolhaas door zijn zoon
Sluiten