Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 28 okt 2021

Volgens Reliving worden dit dé vintage interieurtrends van 2022

Ook bij vintage items kun je zien dat de nieuwe trends voor 2022 wel degelijk een rol spelen bij het kopen van tweedehands meubels. Meubelplatform Reliving heeft daarom hun mooie trenddossier voor aankomend jaar met ons gedeeld én die delen wij maar al te graag met jullie!

Reliving verwacht 3 best verschillende woonstijlen als de favorieten van 2022 en geeft daarbij alvast wat leuke voorbeelden van vintage items die bij deze trends passen.

3 trends voor vintage in 2022

japandi vintage reliving 2022 trend
Bron: Reliving

1. Japandi

Japans en Scandi maakt Japandi! Deze kalme woonstijl zullen we ook zeker weer in 2022 terugzien met natuurlijk leuke vintage items erin verwerkt. Tweedehands items zoals houten tafels, meubels met webbing en vloervazen kunnen tof binnen een Japandi interieur staan.

urban vintage reliving trend 2022
Bron: Reliving

2. Urban

Urban is hip volgend jaar. Geïnspireerd door de jaren ’90 en street art is deze interieurstijl er een vol kleuren en geometrische printjes. Met vintage items zoals kleurrijke stoelen of posters kan je die toffe street look in je eigen interieur creëren.

retro vintage reliving trend 2022
Bron: Reliving

3. Retro

Van de jaren ’90 gaan we nog verder terug in de tijd. Als je van vintage houdt is retro altijd een goede match. Deze stijl heeft al een nostalgische gevoel van zichzelf waar vintage items dus prima bij passen. Denk aan unieke lampen en prachtige fauteuils die je zo in je eigen retro woonkamer wilt zetten.

Meer retro in huis? Wij hebben 6 tips om lekker in de woonkamer te swingen

5 vintage items passend voor iedere interieurtrend

Voeg een vleugje vintage in je interieur met een leuke lamp of een fraai fauteuil. Of kies juist voor een antiek dressoir, een prachtige vaas of een gezellig bijzettafeltje. Reliving heeft voor iedere trend van 2022 een passend vintage item dat is aangegeven met de eerste letter van de woonstijl.

Daarbij geven ze ook nog wat advies voor het kiezen van vintage items. Dus zelfs als de voorbeelden je niet zo bevallen kan je zo toch nog wat vinden wat wel bij jou past.

Zó creëer je jouw eigen vintage gallery wall in huis

lampen
Bron: Reliving

Vintage lampen: kroonluchters zijn echt niet de enige lampen die je vindt als je op vintage zoekt. Lampen van de jaren ’60 kunnen er heel modern uitzien, omdat ze van geborsteld metaal of glas zijn wat juist weer een hele eigentijdse look geeft. Daarbij is een paddenstoelen lamp altijd leuk in een retro interieur.

dressoirs
Bron: Reliving

Vintage dressoirs: een mooi houten dressoir kan een echte eyecatcher in je interieur zijn, dus bij vintage dressoirs moet je er snel bij zijn. Voornamelijk Mid-Century dressoirs zijn heel gewild.

Door de strakke vormen en lijnen die deze meubelstukken hebben past het heel goed binnen de Japandi stijl. Maar ook voor een retro of urban interieur wil je in een dressoir investeren.

Deze vragen wil je jezelf stellen voor je in een statement piece investeert

vazen
Bron: Reliving

Vintage vazen: als je een unieke vaas wilt die je niet bij je vriendin thuis ook wilt spotten dan kies je voor vintage. Met het grote aanbod aan vazen in allerlei designs zal er sowieso een tussen zitten die bij jou en je interieur past. Volgens Reliving is de vaas het perfecte item om te beginnen aan je eigen tweedehands interieurcollectie.

bijzettafels
Bron: Reliving

Vintage bijzettafels: Ook deze zijn erg gewild. Koop een vintage bijzettafel om een leuke plaats voor jouw plant te geven. Voor een echt natuurlijke look kies je dan voor een bijzettafel van hout of een soort natuursteen.

fauteuils
Bron: Reliving

Vintage fauteuils: Nog zo’n eyecatcher voor in de woonkamer die je graag zou willen hebben. Tweedehands fauteuils zijn vaak van de jaren ’50, ’60 of ’70 en zijn net zo comfortabel als moderne fauteuils.

Anders kan je ook nog altijd voor een tweedehands fauteuil kiezen dat opnieuw is gestoffeerd én dus er zo goed als nieuw uitziet.

Het huis van Jolanda in Wassenaar bestaat voor 90% uit tweedehands items

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volgens Reliving worden dit dé vintage interieurtrends van 2022
Sluiten