Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 22 jul 2021

Hallo jungle vibes: Roomed en Reliving kijken binnen bij Bojoura van Mooiibo

Ananda en Jody van Reliving heb je op Roomed al vaker voorbij zien komen: ze zijn onze vintage shoppen-experts. Samen met hen nemen wij een kijkje in het moderne elegante interieur van Bojoura van Mooiibo. Haar interieur bestaat uit een vleugje jungle gemixt met chique en heel veel groen.

Bojoura is 43 jaar en woont samen met haar zoon Mylan en katten Zuko en Simba in het Brabantse dorpje Oudenbosch. Ze is te volgen op Instagram onder de naam Mooiibo, waar ze alles deelt over haar interieur.

binnenkijker reliving mooiibo tweedehands
Bron: Mooiibo via Reliving

Hoe is je passie voor interieur ontstaan?

Een passie voor interieur heb ik al van kinds af aan. Op jonge leeftijd spitte ik al alle woonbladen door en maakte ik plattegronden vol geplakt met plaatjes van meubels en ruimtes. Ik wilde niks liever dan interieurontwerper of architect worden. Mijn creativiteit heb ik vanuit huis meegekregen. Een keer per jaar mocht ik mijn slaapkamer een complete make-over geven en kreeg ik de volledige vrijheid van mijn vader. Hier keek ik elk jaar weer naar uit!

Hoe zou je jouw stijl nu omschrijven? En hoe komt dat terug in je interieur?

Mijn huidige stijl neigt naar Eclectic Chic met een vleugje jungle. Ik maak een mix van nieuwe en tweedehands meubels, die ik zelf regelmatig opknap met een likje verf.

Door de combinatie van de kleuren zwart, grijs en groen te gebruiken, geef ik daar weer een chique rustige uitstraling aan. Hierdoor vormt het een mooi geheel. Het vleugje jungle komt toch wel door het gebruik van de kleur groen, planten en afbeeldingen van natuur. Op deze manier laat ik mijn liefde voor dieren en de natuur terug komen in mijn huis. Zoals in mijn bio staat is groen mijn happy colour!

binnenkijker reliving mooiibo tweedehands
Bron: Mooiibo via Reliving
binnenkijker reliving mooiibo tweedehands
Bron: Mooiibo via Reliving

Waarom word je zo blij van groen?

De liefde voor deze kleur is ontstaan tijdens een lange herstelperiode van een burn-out. Ten eerste was ik toen op zoek naar dingen die mij weer blij maken en (her)ontdekte ik het plezier van verven en stylen van je eigen plek. Ik ben toen ook mijn interieur account Mooiibo begonnen om mijn interieur te kunnen delen.

Groen brengt mij dus weer terug naar mezelf, naar de natuur. Het geeft mij naast een blij gevoel, maar ook rust en veiligheid.

Wat is op dit moment je favoriete hoekje in huis?

Mijn favoriete hoekje in huis is de latjesmuur in de woonkamer. Elke keer als ik lekker ontspannen op de bank zit kijk ik er naar. Het voelt als een knus en creatief plekje in mijn huis, dat is voor mij een van de belangrijkste dingen om je ergens thuis te laten voelen, Hoe fijn is het dat dit in je eigen huis kan!

binnenkijker reliving mooiibo tweedehands
Bron: Mooiibo via Reliving

Waar let je op bij het inrichten van een ruimte?

Bij het inrichten van een ruimte let ik op de lichtinval in combinatie met kleurgebruik. Mijn huis ligt op het noorden, dus ik heb minder zonlicht in de woonkamer. Eerst had ik een vrij donker groene kleur op de muur zitten aan de kant met de meeste schaduw. Nu ik dat heb omgedraaid oogt het gelijk een stuk ruimer in huis.

Mijn gouden tip zou dan ook zijn om eerst een stukje kleur op een muur te testen. Door het zonlicht kan een kleur opeens weer anders uitpakken. Ik heb bijvoorbeeld de muur tegenover het raam lichtgrijs gehouden, zodat het licht kan weerkaatsen en de ruimte naast de donkere kleuren toch nog fris en ruimtelijk lijkt.

binnenkijker reliving mooiibo tweedehands
Bron: Mooiibo via Reliving
binnenkijker reliving mooiibo tweedehands
Bron: Mooiibo via Reliving

Wat staat er op je verlanglijst?

Hoog op mijn verlanglijstje staat een nieuwe hoekbank. Het liefst zou mijn nieuwe bank een stoere antraciete kleur zijn met vaste kussens en een klein lounge stuk om lekker op te liggen. Een stof gemaakt van velvet zou ik heerlijk vinden, dat voelt zo lekker warm en knus aan.

Welk interieur item komt bij jou het huis niet in?

Sowieso meubels met een ribstof. De stof doet mij denken aan zelfgemaakte broeken die ik vroeger verplicht moest dragen. Ze zaten altijd verschrikkelijk, hierdoor heb ik geen goede herinneringen aan overgehouden.

Portretten van mensen vind ik ook niet mooi in mijn huis. Ze voelen altijd gemaakt en ik krijg steeds het idee dat ik constant bekeken wordt. Geef mij maar gewoon puur natuur, daar word ik veel gelukkiger van als ik er naar kijk.

Hotspot op de Veluwe: deze hotelkamer staat midden in de natuur

binnenkijker reliving mooiibo tweedehands
Bron: Mooiibo via Reliving

Waar haal je inspiratie uit?

Ik vind het heel leuk om woonprogramma’s te kijken, denk hierbij aan Vtwonen of Eigen huis & tuin. Uit klusprogramma’s zoals Het Blok kun je ook veel leuke inspiratie op doen.

Als ik door iets geïnspireerd raak dan kijk ik bij de hashtags van Instagram en Pinterest. Hier kom je ook ontzettend veel leuke en originele ideeën tegen. Ik volg eigenlijk alle pagina’s die ik inspirerend vind, ongeacht of het op mijn stijl lijkt of niet. Ik vind het altijd heel mooi om te zien hoe iemand liefde en passie in hun interieur stopt en de moeite neemt om dit met ons te delen.

Heb je een gouden tip voor mensen die net zo’n interieur stijl willen als dat jij hebt?

Kies een mooie kleur voor op de muur. Schilder een cirkel. Verf je meubels zwart. Gebruik een hoogpolig vloerkleed. Koop wat groene planten en struin tweedehands winkels af voor mooie unieke accessoires. En hang een mooie wandcirkel en/of posters aan je muur! Maar vooral: doe dingen waar jij blij van wordt!

Shop the look

Speciaal voor de Roomed-lezers heeft Bojoura een aantal mooie items in haar interieurstijl uitgezocht op Reliving. Je vindt ze hieronder:

Leer combineren met Roomed: zó combineer je vintage in een modern interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hallo jungle vibes: Roomed en Reliving kijken binnen bij Bojoura van Mooiibo
Sluiten