Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 10 mrt 2020

De regel van twee: waarom inrichten in tweevoud zo goed werkt

Ooit gehoord van de regel van twee? Het is een manier om jouw interieur volgens de regeltjes in te richten. De regel van twee staat voor symmetrie, stabiliteit en rust. En dat is precies waarom je je interieur met deze regel wilt inrichten.

Toch liever een oneven aantal items om mee te stylen? Gebruik dan de regel van drie.

6 keer inrichten met de regel van twee

1. Spiegeltjes, spiegeltjes aan de wand..

Hoewel het misschien een beetje gek klinkt, kan het er opvallend goed uitzien om twee spiegels bij elkaar of zelfs over elkaar heen te hangen. Een tweede spiegel met ander frame zorgt namelijk voor extra dimensie, wat weer zorgt voor een levendiger interieur. Nog een voordeel: de aandacht wordt naar het mooie frame getrokken.

2. Symmetrisch

Iets asymmetrisch ophangen of neerzetten klinkt misschien wel aantrekkelijk, maar er is ook niets mis met een beetje symmetrie in huis. Het voordeel daarvan: de elementen spreken voor zichzelf, zonder dat je er zelf veel voor hoeft te doen. Zo lijkt alles vanzelfsprekend al in balans en ontstaat er een bepaalde vorm van rust.

3. Dubbele meubels

Ergens twee dezelfde dingen van hebben kan heel handig zijn, maar ook gewoon heel mooi staan. Zolang dubbele spullen bij elkaar staan, vormen zij een geheel.

4. Warmte

Meerdere dekens zijn altijd handig. Zeker nu het weer wat kouder wordt, is het fijn om er altijd een extra te hebben. Daarbij staat het natuurlijk ook gewoon gezellig! Net als dubbele gordijnen. Waarschijnlijk kies je hier minder snel voor, terwijl het wél handig is. Door een extra gordijn houd je bijvoorbeeld beter tocht tegen en geef je de kamer tegelijkertijd een warme en relaxte sfeer.

5. Contrast toevoegen

Voeg contrast toe door twee verschillende vloerkleden over elkaar heen te leggen. Kies bijvoorbeeld voor een andere textuur of juist voor een compleet ander printje. Zeker in een grote ruimte voegt dit extra sfeer toe. En het is natuurlijk ideaal als je niet kunt kiezen tussen twee kleden. Bekijk nog meer tips om een grote ruimte knus in te richten.

6. Een indrukwekkende set met de regel van twee

Maak indruk door twee toffe lijsten symmetrisch naast of boven elkaar te hangen. Zeker als de twee afbeeldingen of foto’s erin bij elkaar horen, is dat nog veel indrukwekkender dan een normaal schilderij!

Meer handige tips voor jouw interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De regel van twee: waarom inrichten in tweevoud zo goed werkt
Sluiten