Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 25 apr 2020

Het bankje in de gang stylen? Gebruik de regel van drie!

Een bankje in de gang is stijlvol én functioneel. Soms kan het wat lastig zijn om dit bankje te stylen, want hoe pak je dat aan? Onze voorkeur gaat uit naar de regel van drie. Graag demonstreren we de gouden regel bij het stylen van zo’n bankje op een smalle plek zoals de gang of hal.

Als we kijken naar stijlvolle voorbeelden van verschillende bankjes in de gang dan ontdekken we een zeker patroon in de ordening van accessoires: er wordt gestyled volgens de ‘regel van drie‘. Wat dat precies inhoudt en hoe je het zelf voor elkaar krijgt gaan we je precies uitleggen.

Het bankje in de gang stylen

Als je goed kijkt naar de verschillende items om het bankje heen zou je als het goed is het patroon moeten kunnen herkennen.

  • 1. Er staat altijd een item óp het bankje
  • 2. Er hangt altijd een item aan de muur boven het bankje
  • <3. Er staat altijd een item op de grond onder of naast het bankje

Yup, simple as that.

Naast deze drie constanten wordt er nog een andere regel nageleefd. En dat is die van het layeren van accessoires. Wanneer je met verschillende hoogtes werkt, wordt het geheel namelijk een stuk speelser en spannender.

Nog een voorbeeld nodig?

Hang een groot item aan de muur zoals een spiegel of een groot schilderij. Maak vervolgens bijvoorbeeld een stapel van ongeveer vijf boeken en leg die op het bankje met daarnaast óf een klein plantje, óf juist een plant die boven de boeken uitsteekt. Onder het bankje leg je iets laags. Het kunnen wat schoenen zijn, maar een kleed telt ook als decoratie.

Meer tips om de gang als een pro te stylen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het bankje in de gang stylen? Gebruik de regel van drie!
Sluiten