Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 9 dec 2017

Dit duurzame concept voor de Zuidas gaat dan wel niet door, wij vinden het alsnog te gek

Wij stuitte op dit duurzame concept voor de kop van de Zuidas en werden meteen verliefd. REBEL (zo heet het concept), is volgens de bedenkers dé plek voor rebels on a mission. Het biedt een bruisende mix van commercieel en cultureel maatschappelijke functies. Branded offices worden gecombineerd met kleinere officeunits. En wees nou eerlijk – wie zou nou niet in deze urban jungle willen werken?

Voor je helemaal excited wordt; het concept wordt helaas niet gerealiseerd. REBEL zat in de race met nog vier andere partijen en uiteindelijk heeft een ander ontwerp (Crossover) gewonnen. Desalniettemin; dit ontwerp is te cool om niet met jullie te delen. Kijk je mee?

Op de begane grond van REBEL draait alles om interactie. Er zou een stedelijke huiskamer gecreëerd worden waar bewoners (ja, er kunnen ook mensen wonen!) en gebruikers van het gebouw elkaar kunnen ontmoeten. Deze is dus ook ‘s avonds geopend. Je vindt er het filmhuis, het restaurant, de coffeebar met werkplekken en winkels.

Het ontwerp van REBEL bestaat uit eerlijke, neutrale en onbewerkte materialen. De gevel is van ruw, stoer (én gerecycled) beton. Je kunt op sommige delen door het gebouw heen kijken waardoor je kunt zien hoe er wordt gewoond en gewerkt. Het beton wordt afgewisseld met onbehandeld larikshout. Maar het meest opvallende aan dit ontwerp: het veelvoudige gebruik van planten en groen! Dit bevordert het werkklimaat van het ontwerp en zorgt voor een betere akoestiek.

Alles over dit project

Opdrachtgever: Synchroon
Type: Publieke ruimte, voorzieningen, parkeren, werkruimtes, restaurant, appartementen
Locatie: Kop Zuidas, Amsterdam-Zuid, NL
Status: Indiening tender
Designteam: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
Projectteam: Wouter Hermanns, Gerty Daniëls, Stefan Dannel, Jurjen van der Horst, Stijn de Jongh, Laura Miezite
Team: DELVA Landscape Architects, Skonk, Eigen Haard, Techniplan
Label: BREEAM Outstanding
Maquette: KU+
Beelden: MIR, 3D Studio Prins
Studioninedots

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit duurzame concept voor de Zuidas gaat dan wel niet door, wij vinden het alsnog te gek
Sluiten