Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 22 mrt 2018

Zo zien verschillende ramen over de hele wereld er uit

We staan er in ons dagelijks leven eigenlijk niet bij stil, maar als je om je heel kijkt kan je overal inspiratie uit opdoen. Let bijvoorbeeld eens op de verschillende vormen en stijlen ramen hebben. Fotograaf Andre Vicente Goncalves maakte van ‘omhoog kijken’ zijn beroep, en gaf een boek uit over de verschillende soorten ramen die de wereld te bieden heeft.

Andre Vicente Goncalves was altijd al nieuwsgierig naar de looks van verschillende ramen over de hele wereld. Hij reisde naar verschillende steden om foto’s te maken van de verschillende vormen, kleuren en structuren vast te leggen in zijn fotoserie ‘Windows of the World’.

Dit project werd uiteindelijk zo populair, dat hij nu zijn eigen boek heeft uitgegeven. Honderden foto’s staan naast elkaar. Wij delen een hele fijne selectie van een paar steden. Wedden dat jij na het zijn van deze collages ook vaker omhoog gaat kijken?

Evora, Portugal

roomed-ramen
roomed-ramen

Ericeira, Portugal

roomed-ramen
roomed-ramen

Venetië, Italië

roomed-ramen
roomed-ramen

Burano, Italië

roomed-ramen

Andre Vicente Goncalves maakte nog veel meer collages van verschillende ramen. Benieuwd naar de ramen in de Alpen, op Albufeira of die van Lissabon (die je stiekem al in de header van dit bericht kunt zien!)? Kijk dan vooral even op de Boredpanda post die Andre Vicente Goncalves schreef.

Streeploze ramen

Voor het geval iemand bij jóuw ramen naar binnen wilt kijken: hier heb je drie supertips voor streeploze ramen. Want niemand wil strepen op een schone ruit.

Bron: Boredpanda

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo zien verschillende ramen over de hele wereld er uit
Sluiten