Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 27 jan 2022

Ramen wassen zonder strepen: zo pak je dat het allerbeste aan

Je kent het wel: je zit op de bank, kijkt naar buiten en ergert je aan het vuil en de strepen op je ramen. Shit, het is toch echt weer tijd om die ramen goed te wassen. Met deze tips laat je geen strepen achter bij het wassen van je ramen.

Er zijn veel verschillende soorten sopjes om je ramen mee te wassen en er zijn misschien nog wel meer bijzondere trucjes je ramen weer streeploos droog te krijgen. Wij hebben de beste tips verzameld.

Ramen wassen zonder strepen

Was je ramen met azijn

Ramen zijn prima te wassen met azijn. Vettige plekken en vingerafdrukken haal je met een sopje met azijn zo weer weg. Zo is schoonmaakazijn een goede keuze of appelazijn.

Vul een plantenspuit voor de helft met warm water en voor de helft met azijn voor het beste resultaat. Lap je ramen ermee en je zal versteld staan van je glanzende ruiten. Om het glas niet aan te tasten is het wel belangrijk om de ruiten goed droog te maken.

Schoonmaken met appelazijn: 7x hoe je dit wondermiddel gebruikt

Haal vogelpoep van je ramen met tandpasta

Ah, lekker naar buiten kijken, naar de vogeltjes die rondfladderen in je tuin. En dan… flats! Bah, vogelpoep op je ramen. Geen zorgen, met tandpasta haal je die viezigheid er zo vanaf. Pak een oude tandenborstel, doe er een beetje tandpasta op en borstel de vlekken voorzichtig weg.

Gooi een ui in je sopje

We horen jullie al denken: een ui? Deze tip vonden we op Oma Weet Raad. Met een ui krijg je je ramen super goed schoon. Vandaar dat veel mensen deze groente niet alleen gebruiken door hun spaghetti.

Maak een sopje van warm water en een paar druppels afwasmiddel. Voeg hier de ui aan toe die je in vier delen snijdt. Zo is het makkelijk om je ramen te wassen zonder die vervelende strepen.

Blinkend schoon: 10 gouden schoonmaaktips uit grootmoeders tijd

Zoek naar een goede trekker

Een belangrijk deel van het ramen wassen is het droogmaken op het eind. Het is een beetje zoeken naar een trekker die je bevalt. Meestal werkt een dubbele beter dan een enkele. Belangrijk voor een streeploos resultaat is het om de rubbers goed droog te maken nadat je een strook van je raam hebt getrokken. Dit doe je het beste met een simpele droge doek.

Toch strepen op je raam?

Heb je na het wassen van je ramen ondanks deze tips toch last van strepen op je raam? Pak de krant van gisteren en wrijf met een prop van het papier over de strepen. Je zult zien dat je strepen verdwijnen en jij weer lekker door schone ramen kijkt.

Let op: dit is dus de meest gemaakte fout tijdens het dweilen

ramen wassen streeploos
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ramen wassen zonder strepen: zo pak je dat het allerbeste aan
Sluiten