Ramen wassen zonder strepen: zo pak je dat het allerbeste aan

Je kent het wel: je zit op de bank, kijkt naar buiten en ergert je aan het vuil en de strepen op je ramen. Shit, het is toch echt weer tijd om die ramen goed te wassen. Met deze tips kan je je ramen wassen zonder strepen.

Er zijn veel verschillende soorten sopjes die je kan gebruiken om je ramen te wassen en er zijn misschien wel nog meer bijzondere trucjes om je ramen streeploos droog te krijgen. Wij hebben de beste tips verzameld.

Gebruik azijn om je ramen te wassen

Eerder schreven we een artikel over schoonmaken met appelazijn. Ook ramen kun je goed met azijn wassen. Vettige plekken en vingerafdrukken haal je met een sopje met azijn zo weer weg.

Vul een plantenspuit voor de helft met warm water en voor de helft met azijn voor het beste resultaat. Wanneer je zo je ramen lapt, zal je versteld staan van je glanzende ruiten. Om het glas niet aan te tasten is het wel belangrijk om de ruiten goed droog te maken.

Haal vogelpoep van je ramen met tandpasta

Ah, lekker naar buiten kijken, naar de vogeltjes die rondfladderen in je tuin. En dan… flats! Bah, vogelpoep op je ramen. Geen zorgen, met tandpasta haal je die viezigheid er zo vanaf. Pak een oude tandenborstel, doe er een beetje tandpasta op en borstel de vlekken voorzichtig weg.

Gooi een ui in je sopje als je ramen gaat wassen

We horen jullie al denken: een ui? Deze tip vonden we op Oma Weet Raad. Met een ui krijg je je ramen super goed schoon, vandaar dat veel mensen deze groente niet alleen gebruiken door hun spaghetti.

Maak een sopje van warm water en een paar druppels afwasmiddel. Voeg hier de ui aan toe die je in 4 delen snijdt. Zo kun je je ramen wassen zonder last te hebben van vervelende strepen.

Zoek naar een goede trekker

Een belangrijk deel van het ramen wassen is het droogmaken van de ramen. Het is een beetje zoeken naar een trekker die je bevalt. Meestal werkt een dubbele beter dan een enkele. Belangrijk voor een streeploos resultaat is om de rubbers goed droog te maken nadat je een strook van je raam hebt getrokken. Dit doe je het beste met een simpele droge doek.

Ook lezen: 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Toch strepen op je raam?

Heb je na het wassen van je ramen ondanks deze tips toch last van strepen op je raam? Pak de krant van gisteren en wrijf met een prop van het papier over de strepen. Je zult zien dat je strepen zullen verdwijnen en jij weer lekker door je schone ramen kan kijken.

Check voor de beste schoonmaaktips ook deze artikelen:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Ramen wassen zonder strepen: zo pak je dat het allerbeste aan
Sluiten