Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 13 jan 2019

Ramen wassen: zo krijg je jouw ramen streeploos schoon

Als je je huis schoonmaakt, hoort ramen wassen daar natuurlijk ook bij. Niet bepaald een leuk klusje, maar het moet wel gebeuren. Zeker als je het maandelijks bijhoudt, is het eigenlijk helemaal niet zo veel werk. Zo kun je altijd goed naar buiten kijken én blijft het zonlicht mooi binnen vallen in huis. Ook een stuk gezelliger!

Iets wat we natuurlijk niet willen met ramen wassen, zijn strepen op de ramen. Dat kan je voorkomen door de ramen niet te zemen wanneer de zon schijnt. Ga liever schoonmaken op een bewolkte dag (zonder regen natuurlijk). Maar buiten dat weten we nog een simpele truc om van de strepen op je raam af te komen.

Streeploos ramen wassen met hulp van krantenproppen

Om je ramen streeploos te wassen heb je een aantal dingen nodig. Waarschijnlijk heb je ze bijna allemaal in huis. Lekker makkelijk!

> 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Dit heb je nodig:

  • Een sopje van warm water en afwasmiddel
  • Een trekker
  • (Natuur)zeem
  • Trapje
  • Een spons
  • Krantenproppen
  • Ui

Zo ga je te werk:

1. Maak een sopje van warm water en afwasmiddel. Voeg hier ook een ui aan toe die je in 4 delen snijdt. Dit zorgt voor een streeploos resultaat.

2. Maak de ramen vochtig met je spons en neem ook vooral goed de hoeken mee. Is heel het raam ingesopt? Dan kan je met de trekker aan de slag.

3. Haal de trekker van links naar rechts over het raam. Doe dit in één vloeiende beweging, zodat je de kans op strepen verkleint. Neem de trekker tussendoor af met de zeem om de vuiligheid er af te halen.

4. Ben je helemaal klaar? Haal de zeem dan nog eventjes langs alle hoeken en randen om het laatste vocht weg te halen.

5. Nu staat je nog maar 1 ding te doen. Dé gouden tip om je ramen streeploos te maken. Pak een oude krant en maak hier een prop van. Wrijf vervolgens met de krantenprop over het raam en je ziet dat het raam nóg schoner wordt. En het allerbelangrijkste: dat je raam streeploos is gewassen. Zo doe je dat!

Meer handige schoonmaaktips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ramen wassen: zo krijg je jouw ramen streeploos schoon
Sluiten