Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 5 feb 2020

Handig: met deze hack maak je je raamkozijnen wel heel snel schoon

Langzamerhand komt het voorjaar weer om de hoek kijken en dan kun je er echt niet meer onderuit; de grote voorjaarsschoonmaak. Je ramen zemen en het raamkozijn schoonmaken is iets wat we allemaal liever uitstellen, maar helaas moet ook dit stoffige klusje gedaan worden.

Don’t worry! Wij hebben de ultieme hack gevonden om de raamkozijnen schoon te maken. Met deze lifehack haal je in één beweging alle viezigheid bij je raamkozijnen weg. Simpeler kan het eigenlijk niet.

Het enige wat je nodig hebt is een sponsje, een stift en een mesje. Enne, waarschijnlijk kan wat water en een natuurlijk schoonmaakmiddel waarschijnlijk geen kwaad om het af te maken.

> Lees ook: Ramen wassen zonder strepen: zo pak je dat het allerbeste aan

Je raamkozijn schoonmaken schoonmaken in 3 stappen

1. De spons aftekenen

Pak een kleine simpele spons, vaak zo’n gele die je voor een euro in een pakje van tien koopt. Leg de spons met de gele kant op het raamkozijn. Het raamkozijn heeft vaak een aantal hogere punten. Met de stift zet je een streepje of stipje op de spons ter hoogte van deze hoge punten.

Meer tips: 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

2. Snijd je sponsje

Vervolgens snijd je, op de plekken waar je met de stift een stip of lijntje hebt gezet, in de spons om handige inhammen te creëren. Door deze inhammen kom je met het sponsje beter bij hoekjes, gaatjes en diepe punten van je raamkozijn.

3. Neem het raam af

Maak een sopje, soak je sponsje even, en neem het raamkozijn af. Je zult zien dat het sponsje gemakkelijk alle stof en viezigheid van het raamkozijn meeneemt, zélfs in alle hoekjes. Wellicht blijft er het een en ander achter, maar dat kun je daarna nog met wat water en een sopje afnemen.

Done! Het is een ontzettend simpele truc, maar zo kom je bij hoekjes en gaatjes die je anders misschien had laten zitten omdat je er niet bijkomt. Zeg gedag tegen vieze raamkozijnen en hallo tegen een schoon raamkozijn. Schoonmaken was nog nooit zo easy.

Op dit filmpje kun je nog eens goed zien hoe het gedaan wordt:

Meer schoonmaaktips? Dat kan! Lees ze hier:

Raamkozijnen schoonmaken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handig: met deze hack maak je je raamkozijnen wel heel snel schoon
Sluiten