Raambekleding combineren doe je zo (volgens een interieur expert)

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Vandaag vertelt ze ons hoe je het beste raambekleding met elkaar combineert.

In de zomer wappert het in de wind en in de winter geeft het een extra dosis gezelligheid. Ja, ik hou van raambekleding. Het heeft de gave om een huis te veranderen in een thuis. Er valt ook zo lekker veel te kiezen dus je kan echt een product uitkiezen wat past bij je stijl. Ik raad je dan ook aan om hier niet te licht over te denken (pun intended). Ik hou er zelf erg van om verschillende raambekledingsopties met elkaar te combineren. Dit geeft een waanzinnig rijk en ‘af’ gevoel. Ik neem een aantal opties met je door.

Licht en donker

Deze combi heb je ongetwijfeld vaker voorbij zien komen. Het dunne, licht doorlatende gordijn laat je overdag lekker dicht om pottenkijkers te weren. Het zwaardere en dikkere gordijn doe je ’s avonds dicht voor extra gezelligheid. Kaarsjes aan en chillen maar! Als je overdag nou meer natuurlijk licht in de ruimte wil, kies je voor een duo plissé. Deze hang je precies op pottenkijkers-hoogte. Zo houd je boven en onder het duo plissé ruimte waardoor het zonlicht naar binnen kan.

raambekleding

Structuren

Het combineren van verschillende structuren geeft met name overdag een fantastisch effect. Zelf word ik altijd erg wild van brede, houten jaloezieën of shutters in combinatie met een gordijn tot de grond in grove natuurlijke stof. Een grove linnen structuur bijvoorbeeld. Je kunt deze combinatie in ongeveer alle kleuren krijgen en het valt eigenlijk altijd op in positieve zin. Uiteraard kun je ook experimenteren met verschillende stof-structuren of wat dacht je van een rieten rolgordijn in combinatie met katoenen gordijnen? Tof toch?!

raambekleding

Prints

Heb je weleens nagedacht over gordijnen met een print? Als je deze combineert met een rustig gordijn, duo plissé of rolgordijn kan dit een onwijs tof effect geven. (of andersom natuurlijk.) Het kiezen van de juiste print kan voor uitdagingen zorgen.

Kijk eerst goed naar je interieur en probeer je voor te stellen hoe de print eruitziet met de gordijnen dicht. Heftig? Dan kun je misschien beter een ander printje uitzoeken of ervoor kiezen om deze (rol)gordijnen nooit dicht te doen. Nog een voordeel van dubbele raambekleding!

raambekleding

Kleur

De raambekleding is een uitstekend middel om wat kleur toe te voegen aan je interieur. Probeer jezelf wederom weer goed voor te stellen hoe het eruit ziet met de raambekleding gesloten. Ook betekent kleur toevoegen niet meteen dat het een felgekleurde poppenkast moet worden natuurlijk. Een rustige aardetint of een fijn pastelletje will get the job done. Kies voor combinaties die echt iets toevoegen aan de sfeer. Als je een volledig gekleurd gordijn toch een beetje spannend vindt, kun je ook kiezen voor een deels gekleurde variant in combi met een rol- of vouwgordijn. Very hip!

raambekleding

Vorige blog van Marlies gemist? Zo maak je je huis echt af (tips van een interieur stylist)

Interieur stylist Marlies Novica heeft een duidelijke missie: mensen verliefd laten worden op hun eigen huis. Met haar bedrijf ExpatHome laat ze Amsterdamse expats kennis maken met onvervalste Hollandse gezelligheid door middel van warme interieur ontwerpen. “Of mijn ontwerpen Instagram waardig zijn, interesseert me niet zo. Ik wil graag een plek creëren waar iemand juist even kan ontsnappen van alles wat van ze verwacht wordt en lekker kan ontspannen. Het belang van rust wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde vind ik dat.”

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Raambekleding combineren doe je zo (volgens een interieur expert)
Sluiten