Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 8 jun 2017

Raak geïnspireerd door deze donkere muren

Kan de muur wel weer eens een make-over gebruiken? Wat dacht je van een donkere kleur in plaats van hagelwit? Donkere muren passen bij bijna elke stijl en bovendien heeft een donker tintje aan de wand best wat voordelen.

Zo geeft een donkere muur gegarandeerd een chic effect en komen felle kleuren er extra mooi bij uit. Ook een fijne bijkomstigheid: je ziet veel minder snel vlekken op een donkere muur.

Wanneer wel of geen donkere muur?

Wel

In grote ruimtes kun je de muren prima een donkere kleur geven. Vooral als je een hoog plafond hebt, is het een goede keuze. Een donkere muur trekt namelijk veel meer aandacht in de hoogte dan een lichte wand. Door nadruk te leggen op de hoogte van het plafond lijkt de ruimte direct ruimer.

Niet (of minder snel)

In kleine ruimtes moet je oppassen met donkere muren, omdat de donkere basis een verkleinend effect kan hebben. Denk je er toch over om donkere muren te nemen in een kamer die niet zo groot is? Beperk het dan tot één muur of een deel van de muur. Met grote, lichte meubels en decoraties kun je het verkleinende effect beperken.

Kleurencombinaties

Ben jij een durfal als het om kleur gaat? Combineer dan een donkergroene wand met accessoires in pasteltinten. Het geeft je interieur een elegante en dromerige sfeer.

Eye catchers

Heb je witte of felgekleurde decoratiestukken, die echt een opvallend plekje verdienen? Door deze voor een donkere muur te plaatsen, wordt het contrast extra groot en springen de opvallende decoraties er nog meer uit.

Licht

Als je donkere muren als basis neemt, dan is het belangrijk dat je zorgt voor veel licht. Als je dat niet doet, kan het geheel somber worden en dan lijkt het of de muren op je af komen. Natuurlijk licht is prettig, maar kunstmatig licht kan de kamer ook een chique touch geven.

Vintage

Ben je helemaal into vintage? Hang dan bijvoorbeeld je bordjes en andere finds uit de kringloopwinkel aan een donkere muur voor een interessante look.

Rustiek

In de rustieke en Scandinavische stijl zien we normaal veel wit, maar donkere muren werken ook prima!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Raak geïnspireerd door deze donkere muren
Sluiten