Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 27 januari 2016

Raad jij wat er in deze hangende kubus verstopt zit?

Het inrichten van een klein appartement of studio kan een knap lastig klusje zijn. Helemaal als je bijvoorbeeld graag een eethoek, een kleine home office of een scheiding tussen het woongedeelte en de ‘slaapkamer’ wilt. Hoe dan ook: bij een kleine woning is een goede indeling het allerbelangrijkste. En in dit appartement in Parijs is dat heel origineel aangepakt!

De ontwerpers van deze studio, Emmanuel Combarel en Dominique Marrec van architectenbureau ECDM, gingen wel héél slim om met de ruimte. Het appartementje heeft een hoog plafond en dus ontwierpen ze een kleine verhoogde verdieping met daarboven een hangende kubus. In deze kubus verstopten ze de slaapkamer!

Naast dat dit natuurlijk een super handige oplossing is, ziet er het er nog eens cool uit. Doordat de kubus als vrijhangend volume in de ruimte is geplaatst – je kunt er nog onderdoor en langs kijken – blijft de studio heel open en ruimtelijk.

De kubus zelf is groot genoeg voor een lekker bed, twee nachtkastjes en een tijdschriftenstandaard met een televisie. De kubus is aan de achterkant helemaal open, maar door de juiste plaatsing – met de opening naar de achterste muur – heeft de slaapkamer toch veel privacy.

Nu kunnen we ons voorstellen dat het in jouw studio niet echt mogelijk is om zo’n hangende kubus aan het plafond te bevestigen. Gelukkig zijn er nog een heleboel andere oplossingen om tot een goede indeling te komen in jouw kleine appartementje. Bekijk ook eens deze slimme tips:

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Raad jij wat er in deze hangende kubus verstopt zit?
Sluiten