Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 7 jan 2020

Zo voorkom je clichés bij het toevoegen van quotes aan je interieur

We komen het nog steeds maar al te vaak tegen: interieurs vol met inspirerende, maar ook ietwat cliché quotes. Terwijl je vanaf buiten naar de voordeur loopt zie je al een vier-letterwoord zoals ‘HOME’ of ‘LOVE’ op de vensterbank staan en eenmaal binnen verwelkomt de deurmat je met een inspirerende spreuk zoals ‘Home is where the heart is’.

Begrijp ons niet verkeerd: een quote toevoegen aan je interieur kan zeker stijlvol zijn. Maar houd er wel rekening mee dat je origineel blijft. En daar komen wij om de hoek kijken. Dit zijn de do’s en don’ts voor het toevoegen van quotes in je interieur!

Zo moet het dus niet

Wees niet té serieus

Ten eerste: ga vooral niet te ver in je levenslessen. Het is leuk als je een statement probeert te maken met je quote, maar maak het allemaal niet té serieus door enorm diepzinnige teksten in je interieur te verwerken. Houd het liever vrolijk en luchtig!

Kleur, vorm én typografie

Maak je typografie qua kleur, maar ook qua vorm niet te druk. Veel kleuren door elkaar zorgen voor een rommelig effect.

Ook de maat en eenheid zijn hier belangrijk. Letters in verschillende maten, verschillende vormen én verschillende kleuren lijkt misschien in eerste instantie voor een vrolijk of speels effect te zorgen, maar niets is minder waar. Dit is, naar onze mening, een echte don’t.

Een té lange tekst

Maak je teksten niet te lang, hiermee schiet je je doel voorbij. Als teksten te langdradig zijn, heeft niet iedereen meer zin om ze te lezen. Ons advies: houd het luchtig en vlot, het liefste in één of twee zinnen.

Maak geen kromme vergelijkingen

Als de quotes in je interieur iets te maken hebben met een plek in huis en je wil de link tussen beide elementen graag duidelijk maken, zorg dan dat het er niet té dik bovenop ligt.

Als je het over een figuurlijke stap in het leven hebt en een link wilt leggen met een letterlijke stap op een traptrede, kan deze vergelijking een beetje krom uit de hoek komen en juist het tegenovergestelde effect bereiken.

interieur quotes
Bron: Nik via Unsplash

En dit is hoe het wél moet

Een lijst doet wonderen

De tijd van losse quotes op de muur is eigenlijk een beetje voorbij. Zorg voor een mooie lijst (het liefst in het zwart of wit) en hang zo je quote aan de muur.

Zorg voor één geheel

Gebruik een rustig (en strak) lettertype en zorg hierbij ook weer dat de letters dezelfde grootte hebben. Eenheid is enorm belangrijk, zeker als het gaat om quotes.

Letters op zich vragen al veel aandacht, dus maak het jezelf niet moeilijker door veel verschillende kleuren en groottes met elkaar te combineren. Een sierlijk lettertype kan, maar pas hier wel mee op.

Ga voor luchtig in plaats van diepzinnig

Over het algemeen worden we bij Roomed blijer van een vrolijke, ietwat random quote in ons interieur dan van een wijze spreuk die ons een levensles probeert te leren. Maar dit is in principe natuurlijk helemaal aan jou en afhankelijk van wat jij graag in je interieur wil laten uitblinken.

Creëer een gallery wall

Verwerk quotes in je interieur door middel van een gallery wall! Door je quote te combineren met andere accessoires maak je de quote meteen minder ‘zwaar’. Ook zorgt de afwisseling tussen tekst en beeld in een gallery wall voor een fijn contrast.

Lees ook: Zo creëer je een gallery wall zónder schilderijen (ja, het kan echt)

Originaliteit is key

En last but not least: wees origineel! Laat teksten als ‘Don’t dream your life, live your dream‘, ‘Live, Laugh, Love‘, of ‘Enjoy the little things‘ voor wat het is en ga voor iets wat níét iedereen al heeft.

Is er een quote of inside joke in je familie of vriendengroep die vaak terugkeert? Print ‘m uit in een mooie typografie en lijst ‘m in. Zo heb je alle elementen bij elkaar: humor, een persoonlijk tintje én een stylish uiterlijk.

Meer interieur quote inspiratie nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo voorkom je clichés bij het toevoegen van quotes aan je interieur
Sluiten