Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 9 februari 2016

Privéstrand? Dit huis heeft een complete baai als achtertuin!

Stel je even voor: een huis in Nieuw-Zeeland, ver van de bewoonde wereld, aan zee met een privéstrand. In onze ogen is dat toch redelijk uniek, maar het zogenaamde Seascape Retreat doet er nog een schepje bovenop en komt met een complete baai als achtertuin. Dit vakantieverblijf ligt zo afgelegen dat er geen goede weg naartoe leidt. Je kunt het huis dan ook alleen met een goede 4-wheel drive bereiken en anders moet je de helikopter nemen. In eerste instantie was het verblijf gebouwd als bestemming voor een huwelijksreis, maar eigenlijk is het gewoon de ideale reisbestemming voor iedereen die op zoek is naar rust, natuur en een uitgestrekt uitzicht.

Het verblijf is ontworpen door de architecten van Patterson. Zij maakten vooral gebruik van locale materialen. Zo gebruikten zij voor de bouw onder andere vulkanische stenen van een steengroeve uit de buurt en bedekten zij het dak met grassen, die ook rondom het huis groeien. Op die manier past het huis helemaal in de omgeving en valt het zelfs weg in de natuur. Wedden dat je vanuit de lucht niet ziet dat er een huis staat met een privéstrand en baai in de tuin?

In het ontwerp zorgden de architecten ervoor dat je vanuit het hele huis kunt genieten van het prachtige uitzicht. Mede daarom is het verblijf een grote open ruimte met maar drie afgesloten kamers: een lobby, badkamer en slaap/woonkamer.

Het terras ligt beschut en er is een haard gemaakt, waardoor je eigenlijk het hele jaar door behaaglijk buiten kunt zitten en naar de zeehonden en dolfijnen (!) kunt kijken.

Buiten toch te koud? Binnen heb je net zo’n mooi uitzicht als buiten! Op zoek naar net zo’n hangstoel? Wij zetten een aantal hangstoelen op een rijtje, die je zo aan het plafond kunt hangen.

De architecten maakten een verhoging om het verschil aan te geven tussen de living en de slaapkamer. Zo zie je dat er niet altijd een echte room-divider nodig is om twee ruimtes van elkaar te ‘scheiden’.

Dit huis is zo gebouwd dat je optimaal kunt genieten van het uitzicht. Ben je zelf ook gezegend met een fijn uitzicht? Oké, misschien heb je geen privéstrand als achtertuin, maar op deze manier geniet je optimaal van jouw view!

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Privéstrand? Dit huis heeft een complete baai als achtertuin!
Sluiten