Inspiratieboost: vrolijke prints en patronen in de kinderkamer

Een kinderkamer richt je natuurlijk het liefst zo vrolijk mogelijk in. Dit kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een veelzijdig kleurenpalet of verschillende materialen zoals onbewerkt hout. Maar heb je er wel eens aan gedacht om patronen in de kinderkamer te laten terugkomen?

Patronen zorgen voor spanning en speelsheid. Bovendien kunnen ze een interieur een vrolijke opsteker geven. Kijk snel verder en je ziet precies wat we daarmee bedoelen!

Bron: Make hey

Als je kiest voor een druk patroon op de muur, dan is het vanzelfsprekend dat je het in de rest van het interieur iets rustiger aanpakt. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van wat voor patroon je kiest, want print on print kan juist ook heel mooi zijn.

Wat je beter niet kunt doen: een patroon met drukken vormen én kleuren combineren met een andere drukke print. Wat wel heel goed kan, is het combineren van een zwart-wit print met een ander rustig patroon dat bestaat uit een aantal zachte kleuren.

Bron: Brit

In deze kinderkamer zijn maar liefst vier verschillende prints met elkaar gecombineerd. Hoe dat toch stijlvol uitpakt? Alle prints zijn in zwart-wit, dus alles sluit naadloos op elkaar aan.

Hoe lief is deze subtiele zwanenprint? Je koopt ‘m bij Ferm Living, net als veel andere leuke soorten behang met patroontjes!

Deze kamer is het perfecte voorbeeld van hoe een subtiel kleurenpalet kan zorgen voor ruimte voor speling met verschillende patronen.

Benieuwd naar meer manieren om een interieur met een nude kleurenpalet wat meer spanning te geven? Bekijk deze fijne Inspiratieboost!