Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 1 okt 2019

Duurzaam én mooi: de nieuwe Primark sustainable homeware collectie

Goed nieuws voor fans van de Primark home collecties: er zijn nieuwe producten toegevoegd aan de volledig duurzame homeware lijn. Van handdoeken tot stijlvol beddengoed, uiteraard allemaal gemaakt van duurzaam katoen. Wij hebben de eerste beelden voor je.

Er zijn een aantal prachtige items toegevoegd aan Primarks duurzame collecties core homeware en basic lines.

primark home herfst 2019 duurzaam
Bron: Primark
primark home herfst 2019 duurzaam
Bron: Primark

Deze heerlijke handdoeken zijn ultra zacht om je mee af te drogen. Je haalt ze naar jouw badkamer voor €9 per stuk.

De nieuwe Primark home collectie

We kunnen deze lijn het beste beschrijven als clean, rustig en netjes. De basic kleuren spreken voor zich: de hoofdtoon wordt gevoerd door grijs, zwart en wit. Je kunt de producten dus overal mee combineren, wat het een hele veelzijdige collectie maakt. En dat ook nog eens hartstikke duurzaam.

De beddencollectie is geïnspireerd op verfijnd, Scandinavisch design. Dat is te zien: dankzij de zachte grijstinten en het stralende wit perfect voor een minimalistisch interieur.

primark home herfst 2019 duurzaam
Bron: Primark

Ook leuk: bewaar je nieuwe duurzame handdoeken in een toffe draadmand. Deze vind je uiteraard ook op de Primark home afdeling. De kleine draadmand scoor je voor €4, de grote mand kost €6.

primark home herfst 2019 duurzaam
Bron: Primark

Het gestreepte eenpersoons dekbedovertrek kost €12, tweepersoons €16, en kingsize haal je voor €20 in huis.

Wat is er zo duurzaam aan deze collectie?

Alle items uit de Primark sustainable homeware collectie worden geproduceerd door katoenboeren die meedoen met  Primark’s Sustainable Cotton Programme. Dit project wordt gerund door CottonConnect, een landbouworganisatie die boeren duurzaam leert produceren. Hiermee (en met andere projecten) wil Primark op lange termijn alle katoen op een duurzame manier verbouwen.

Door het project wordt de impact op het milieu beperkt, onder andere door minder water en geen verontreinigde mest te gebruiken. De boeren krijgen een beter inkomen, waardoor zowel de leefomstandigheden van de boeren zelf als hun families enorm verbeterd wordt.

Meer toffe nieuwe collecties bekijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duurzaam én mooi: de nieuwe Primark sustainable homeware collectie
Sluiten