Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 11 december 2015

Prefab vakantiehuis bewijst dat kwaliteit niet afhankelijk is van materiaal

Dit smalle huis staat aan de voet van de Beierse Alpen en is omringd door besneeuwde bergtoppen en een heerlijk groen landschap. Dat klinkt als een ideale plek voor een relaxte getaway! Dat was dan ook het doel van de architect. Hij wilde een simpel huis bouwen in de natuur om weg te vluchten uit de dagelijkse drukte van de stad. En we moeten zeggen dat ook de binnenkant van dit prefab vakantiehuis daaraan bijdraagt. Op het eerste gezicht lijkt de woning vrij compact, maar eenmaal binnen heeft de ruimte alles wat je nodig hebt, inclusief een garage voor de auto. Handig!

Voor het design gebruikte architectenbureau Arnhard und Eck een prefab houten constructie, waardoor het huis smal, lang en hoog is. De woning is zo’n dertien meter lang, ongeveer vier meter breed en heeft drie verdiepingen.

Met dit prefab vakantiehuis wil het architectenbureau laten zien dat de kwaliteit van een gebouw niet afhankelijk is van het formaat, de materialen en de structuren. Het rechthoekige ontwerp is vrij simpel, maar heeft wel een paar toffe opvallende elementen zoals de twee zwevende terrassen, die aan de keuken en eetkamer grenzen. De schuifdeuren naar het terras kunnen volledig open, waardoor je de natuur ‘s zomers heel makkelijk naar binnen haalt.

De muren, het plafond en het dak zijn gemaakt van hardhout. De benedenverdieping is opgedeeld in tweeën. De ene helft is bedoeld als garage, de andere helft is de keuken met eethoek. Dit deel ligt een stukje hoger dan de garage en heeft daarom een vrij laag plafond. Herkenbaar, zo’n laag plafond? In dit artikel delen we hoe je een hoog plafond kunt faken. De donkere kleuren in combinatie met het lichte hout geven de ruimte een warme touch.

Om de smalle ruimte zo open mogelijk te houden, zijn de verdiepingen als tussenlagen gemaakt. Op de tweede verdieping maakten de eigenaren van het huis een woonkamer slash loungeplek die eventueel als tweede slaapplek gebruikt kan worden. Op de vide zit de master bedroom met badkamer én bad.

Bevalt dit prefab vakantiehuis je wel? Je kunt het huren. Meer informatie vind je hier.

www.arnhardundeck.de

Reageer op artikel:
Prefab vakantiehuis bewijst dat kwaliteit niet afhankelijk is van materiaal
Sluiten