5 tips voor een praktische home office mét persoonlijkheid

In tegenstelling tot een saai kantoor bij een baas, heb je alle vrijheid bij het inrichten van je home office. Heerlijk! Maar ook: keuzestress. Die sweet spot vinden tussen professionaliteit en persoonlijkheid in je home office is moeilijk. Je wil een ruimte waar je niet te snel wordt afgeleid, maar wel één waarin je het liefst de hele dag zou willen werken.

Je gaat veel tijd doorbrengen in je thuiskantoor, dus zorg ervoor dat het een ruimte is waar je graag bent. Daarom is het zo belangrijk dat je persoonlijkheid doorschemert in de inrichting. Dit zal je uiteindelijk alleen maar productiever maken.

Meer handige tips over werken, je thuiskantoor en productiviteit? Check dan ons zusje WorkJuice.

Kies een thema

Voordat je ook maar een bureau of boekenkast aanschaft, is het goed om na te denken over een thema waar jij blij van wordt en door geïnspireerd wordt. Dat kan een bepaalde stijl, zoals Scandinavisch of industrieel, zijn, maar ook een onderwerp zoals jungle, Oosters of kleurrijk zijn.

Let op: je hoeft echt niet helemaal uit te pakken met dit thema. Het zou subtiel door kunnen komen aan de hand van materialen, kleurgebruik en kunst.

Materiaal kan functioneel én decoratief zijn

Een snelle manier om een unieke home office te creëeren is door materialen te gebruiken die bijzonder en functioneel zijn. Wat dacht je van kalkverf of whiteboardverf gebruiken? Of een muur van kurk waar je een stijlvol vision board van kunt maken?

Een vloerkleed is een must

Een tof vloedkleed heeft de superkracht om je gelijk thuis te laten voelen. Het is en blijft toch een home office! Natuurlijk is je thuiskantoor een plek om te werken, maar dat betekent niet dat jij je er niet comfortabel hoeft te voelen. Daarnaast is een vloerkleed de perfecte manier om kleur aan een kamer toe te voegen.

Go green

Planten zorgen voor minder stress, meer concentratie en een beter humeur. Oftewel: ze zijn je ideale gezelschapspartner in je home office. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de sfeer die het een kamer brengt. Inslaan dus die handel!

Lees meer: Dit zijn de (grote) positieve effecten van planten op een kantoor

Vergeet de decoraties niet

Niets voelt killer aan dan een ruimte zonder decoraties. En ja, een thuiskantoor moet in de eerste plaats functioneel zijn, met zo min mogelijk rommel. Maar decoraties zetten de toon in een kamer en zorgen dat je persoonlijkheid doorschemert. Daarnaast kunnen ze ook functioneel zijn.

Wat dacht je van een mooie lamp? Of een geurkaars die voor meer productiviteit zorgt? En een poster met quote zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook voor motivatie!

home office met decoraties
Bron: Kaboompics

Meer tips voor de inrichting van je home office

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 tips voor een praktische home office mét persoonlijkheid
Sluiten