Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 16 februari 2016

Prachtige woonboot gemaakt door een botenbouwer voor zijn familie

De Deense botenbouwer Laust Nørgaard woonde eerder al in een woonboot samen met zijn vrouw Lisbeth Juul. Toen zij een kind kregen, besloten ze naar de stad te trekken, maar inmiddels is hun dochter oud genoeg om op zichzelf te wonen en begon het bij Lisbeth en Laust te kriebelen. Als botenbouwer had Laust uiteraard wel enige ervaring met drijvende objecten. Die kennis gebruikte hij om voor zijn familie een woonboot te maken zodat hij samen met Lisbeth kon vertrekken uit Kopenhagen en weer dichter bij de natuur kon leven.

De woonboot heeft een woonoppervlak van 70 vierkante meter en is vanbuiten bekleed met donker hout en stoere houten shutters. Zo donker als het exterieur is, zo licht is het interieur. Kijk maar even mee..

Lisbeth en Laust zijn dol op muziek, theater en fotografie. Dat zie je dan ook terug in hun uitgebreide verzameling kunst en boeken. Om die verzameling een plek te geven, maakte Laust in de woonkamer een grote peg-wall. Dit is een board van hout, voorzien van gaten. In deze gaten kun je stokjes steken, waar je spullen aan kunt hangen of planken op kunt maken. Kortom, een handige manier om van de muur een presentatie-bord te maken.

Wil je zelf zo’n pegboard maken? In deze DIY laten we zien hoe je dat doet.

De keuken is een vrijstaand meubel van het Deense merk Vipp. Onlangs namen we ook een kijkje in het huis van Morten Bo Jensen, de designer van Vipp.

Om ruimte te besparen koos Laust voor schuifdeuren. Zowel de deur naar de badkamer als de glazen deuren naar het terras zijn schuifbaar.

Kijk ook even naar een woonboot dichter bij huis:

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Prachtige woonboot gemaakt door een botenbouwer voor zijn familie
Sluiten