Prachtige vogel lampjes gespot bij Moooi in Milaan

Als je Roomed een beetje volgt, is het je vast niet ontgaan dat wij onlangs in Milaan waren voor de Design Week. En als je zelf weleens naar dit jaarlijkse event bent geweest, dan weet je ook dat de tentoonstelling van Moooi in Milaan één van de must visits is. Elk jaar weet Moooi bezoekers weer te verrassen met een extravagante show. Vorig jaar speelde fotografie een grote rol in de tentoonstelling en deze keer waren het vooral de kunstige tapijten en verlichting die de show stolen.

In ons (allereerste) vlog van Milaan krijg je al een impressie van de showroom van Moooi in Milaan, maar in dit artikel willen we nog even aandacht geven aan ons favoriete item uit de tentoonstelling. Het gaat om Perch Light – ofwel de vogel lampjes – van ontwerper Umut Yamac. Deze Londense architect en ontwerper probeert in al zijn ontwerpen (groot en klein) altijd te zoeken naar een verbintenis met de gebruiker. Dit doet hij ofwel met een puur functioneel aspect of juist met een speels, denkbeeldig element. Dat laatste is bij de Perch Light duidelijk gelukt.

Het vogeltje zelf is gemaakt van papier en is precies zo ontworpen dat het balanceert op zijn stok. De snavel, pootjes en de stok zijn gemaakt van brons.

De lampjes gaan naar verwachting eind dit jaar in productie. Wel kunnen we alvast een prijsindicatie geven: de vloerlamp zal ongeveer 1079 euro kosten en de hangende variant ongeveer 2610 euro. Let op: dit is slechts een indicatie!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Prachtige vogel lampjes gespot bij Moooi in Milaan
Sluiten