Prachtige loft in een oude marmelade fabriek

Een gedeelte van een oude fabriek ombouwen tot een prachtige loft, dat is voor velen een droom. Ook voor ons! En dus bekijken we een paar keer week de prachtige fabrieken die op Roomed staan onder het mom van ‘wishful thinking’. En wanneer we er weer eentje vinden waar we zó in zouden trekken als dat mogelijk was, kunnen we natuurlijk niet anders dan het ook met jullie delen.

De loft in deze oude marmelade fabriek in Polen is ontworpen door Ewa Adamiak en heeft alles wat hoog boven ons verlanglijstje staat: bakstenen muren, vintage meubels en een originele houten vloer.

Niet alleen de muren, maar ook het plafond is van bakstenen. Het plafond buigt mee met de gewelven, waardoor alle kamers een ‘kelder-achtige’ look krijgen. Niet donker en bedompt, maar juist ruimtelijk en open!

De ruimte tussen de bogen wordt gebruikt als opbergruimte. De meubels zijn vrijwel allemaal vintage, zo ook deze mid-century boekenplanken! Wist je dat je zo’n Tomado rek heel makkelijk zelf kan maken van een schoenenrek van IKEA? Check even dit artikel voor de handige how-to.

Ook de keuken zit verstopt tussen de gewelven. De zwarte SMEG-koelkast geeft de ruimte een extra industriële look. De keukenkasten zijn gemaakt van multiplex en worden gecombineerd met een wit marmeren werkblad.

De home office wordt afgesloten door middel van een stoere deur met gewapend glas. Het motief van dit glas draagt ook bij aan het industriële uiterlijk van de fabriek.

>> Dit huis heeft de grootste glazen deuren ooit!

In het huis zijn zoveel mogelijk originele elementen bewaard gebleven, zoals de leidingen en de houten vloer. De vloer is helemaal gerestaureerd en is naar ons idee – naast de prachtige bakstenen natuurlijk – een van de eye catchers van de loft!

Ben je benieuwd naar de oude fabrieken waar wij ook bij wegdromen? Dit zijn ze:

www.desiretoinspire.net

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Prachtige loft in een oude marmelade fabriek
Sluiten