Klein maar fijn: een prachtige lichte studio met mezzanine

Als je een kleine woning hebt, betekent dat dat je soms creatief moet omgaan met de ruimte die je hebt. Voor een huis met een hoog plafond betekent dat bijvoorbeeld kiezen voor een mezzanine! Deze fijne studio laat je alvast zien hoe het moet.

De mooiste woonkamers met een mezzanine hebben we alvast voor je op een rijtje gezet in dit artikel. Het checken waard!

studio met mezzanine

Naast de redelijk compacte indeling, heeft deze studio ook nog eens een schuin plafond. Dit lijkt een compleet recept voor een ruimte die voor heel wat interieur struggles kan zorgen, maar de bewoners van deze studio hebben dit probleem zonder problemen getackeld. Ze kozen namelijk voor een dakkapel! Praktisch én stijlvol. Tips over hoe je een ruimte met dakkapel inricht vind je hier.

Ronde eettafels zorgen scoren hoog op de graadmeter van gezelligheid. Kijk hier voor meer inspiratie!

Met schuine wanden is het ophangen van kunst soms best een lastige kwestie. Gelukkig zijn er nog tal andere manieren om je favoriete schilderijen en posters ten toon te stellen. Bijvoorbeeld een van deze vier originele deze manieren.

Deze home office staat op de perfecte plek om je goed te kunnen concentreren! Afgesloten van de slaapkamer en tegen de muur aan. Aan het grijs-witte kleurenpalet is door middel van planten wat extra groen toegevoegd.

>> Lees ook: home office met planten

De slaapkamer is lekker minimalistisch gehouden. Er is een fijn contrast gecreëerd tussen de lichte basis en de donkere elementen zoals het beddengoed en de foto’s die aan de muur zijn gehangen. Er valt veel natuurlijk licht binnen door de dakkapel.

MEER LEZEN
Mezzanines zijn handig, stijlvol en functioneel. Voor als je op zoek bent naar wat extra inspiratie: deze studio heeft een mezzanine waar je onderdoor kunt lopen, en in dit appartement zorgt de mezzanine voor een scheiding tussen woon- en slaapgedeelte.

Reageer op artikel:
Klein maar fijn: een prachtige lichte studio met mezzanine
Sluiten