Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 10 september 2015

Prachtige architectuur aan de Australische kustlijn

Dit bijzondere huis staat aan de kustlijn van de Australische provincie Victoria en is ontworpen door Jackson Clements Burrows Architects. Bij het ontwerpen van dit huis gingen de architecten op zoek naar de essentie van wat een woonhuis nodig zou moeten hebben. Het resultaat: een compact huis met fantastische architectuur, maar wel precies groot genoeg voor een gezin.

Het huis kreeg de mooie naam ‘Moonlight Cabin’. Bekijk de foto’s en je zult zien waarom!

Het huis bestaat uit één verdieping, maar is groot genoeg als fijne woning voor een koppel met twee kinderen. Het eerste gedeelte bestaat uit de woonkamer en keuken met daarnaast de slaapkamers en badkamer.

De geperforeerde luiken geven het interieur een mooi effect: wanneer de zon op het huis schijnt zorgt dat voor uniek schaduwspel in het interieur.

Naast de bijzondere architectuur is dit huis ook nog eens goed voor het milieu. Het regenwater wordt opgevangen en gefilterd voor hergebruik. Het terras geeft een fijn uitzicht over het Australische strand, maar kan op koudere dagen worden afgesloten. Niet verkeerd!

Ook dit bijzondere huis is gemaakt van hout en zo duurzaam als maar kan. Zeker een kijkje waard!

Overdag een schaduwspel binnen, en wanneer het begint te schemeren valt de schaduw juist naar buiten. Wij zijn fan!

Bekijk ook eens dit pre-fab huis met een mooier uitzicht dan je je voor kunt stellen. Of dit huis speciaal voor de waaghalzen onder ons: wonen op een klif.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Prachtige architectuur aan de Australische kustlijn
Sluiten