Het uitzicht van deze villa in Canada is adembenemend

Van dit soort geweldige ontwerpen krijgen we zin om onze koffers te pakken en te emigreren. Deze villa in Canada heeft namelijk niet alleen een panoramisch uitzicht op de lager gelegen vallei. Het is ook nog eens de perfecte uitvalbasis voor een ski-vakantie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het strakke design van de villa.

De opdrachtgevers hadden een aantal wensen. Allereerst moest de villa passen op een relatief klein stukje grond. Daarnaast moest het ontwerp bestand zijn tegen hevige sneeuwval. En ten slotte moest het ontwerp ook nog eens minstens zo adembenemend zijn als het uitzicht. Patkau Architects ging hiermee aan de slag en wist een fantastische villa neer te zetten waar de bewoners ongetwijfeld dolgelukkig mee zijn.

De geometrische vormen van deze villa in Canada passen verrassend goed bij de natuurlijke omgeving. Dat komt ook door de aankleding van het exterieur. De hele buitenkant is namelijk bekleed met hout, waardoor het huis ondanks de moderne vormen goed past bij de omringende natuur. Het huis moest bestand zijn tegen hevige sneeuwbuien en daarom loopt het dak naar één kant schuin af. Zo kan de sneeuw gemakkelijk van het dak af schuiven. Handig!

Vanaf het grote terras geniet je natuurlijk het beste van het waanzinnige uitzicht over de Whistler vallei. Een fijn detail is dat het hele terras overdekt is, waardoor je ook met slecht weer nog even naar buiten kan. Naast het terras kun je ook door de grote ramen genoeg van de omgeving zien. De geometrische vormen van de ramen versterken de minimalistische look van het exterieur.

Hoewel we ons kunnen voorstellen dat niet iedereen fan is van zo’n strak interieur, past deze stijl wel heel goed bij dit huis en de omgeving. De rustige inrichting leidt namelijk niet af van het fabuleuze uitzicht. Wanneer je de villa binnenstapt wordt je aandacht meteen getrokken naar de grote ramen en het panoramische uitzicht. En bij een huis op zo’n indrukwekkende plek is dat eigenlijk waar alles om moet draaien.

In een paar stappen kan je zelf ook een minimalistische look bij jou thuis creëeren!

De strakke en geometrische look van deze villa in Canada is ook doorgevoerd in het interieur. Bijna geen enkele muur sluit haaks aan op een andere muur. Bovendien vallen vanbinnen de aparte vormen van de ramen nog beter op. Met name het grote raam in de master bedroom is indrukwekkend. Een ander cool detail is de loopbrug bovenin het huis die de master bedroom verbindt met de home office. Dat is toch gewoon ontzettend cool?

Fotografie: James Dow

Dit huis van gepolijst staal is gebouwd voor het uitzicht

www.archilovers.com

Reageer op artikel:
Het uitzicht van deze villa in Canada is adembenemend
Sluiten