Prachtig Scandinavisch appartement mét bedstee

De bedstee zagen we vroeger vaak in oude landhuizen of boerderijen. Het is namelijk een perfecte manier om het slaapgedeelte te scheiden van de rest van de ruimte. Daarnaast komt er met zo’n houten betimmering vaak ook een heleboel kastruimte vrij in dezelfde stijl. Hierdoor krijgt een muur met bedstee veel eenheid en wordt een ruimte minder ‘hokkerig’.

En hoewel we de bedstee tegenwoordig niet vaak meer zien in de hedendaagse, Nederlandse interieurs, zijn er toch genoeg varianten te vinden in Scandinavische huizen. Zo ook in dit Zweedse appartement! Kijk je mee?

Dit Scandinavische appartement is opgedeeld in twee delen. Een aparte keuken en een woonkamer met slaapgedeelte. De woonkamer is niet groot, maar door de vele lichte kleuren en de grote ramen ziet de kamer er toch ruim uit. Wij zijn vooral fan van de combinatie van het Beni Ouarain vloerkleed met de cognac kleurige vlinderstoel. Samen met de glazen salontafel met gouden details krijgt de woonkamer echt een elegante look!

De bedstee is gebouwd in een witte kast over de gehele lengte van de muur. De ouderwetse paneeldeuren passen bij de prachtige sierlijsten op het plafond. De bedstee is erg slim gebouwd, vinden wij. Door tussen de bovenkant van de kastenwand en het plafond ruimte vrij te laten ontstaat er extra opbergruimte. Daarnaast is dit ontwerp het perfecte voorbeeld voor een bedstee in een huurhuis. Door deze vrije ruimte tast je de muren en het plafond niet aan en is de kastenwand ook weer makkelijk weg te halen.

De kleding kun je opbergen achter gesloten deurtjes. De deuren voor het bed hebben stijlvolle glazen vensters. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect en zo voel je je toch wat minder ‘opgesloten’!

>> Overwin de struggles van wonen in een huurhuis met deze styling tips

>> 12x moderne bedstedes met extra opbergruimte

Niet alleen de woonkamer is perfect ingedeeld, maar ook van de keuken kunnen we heel wat leren. In de onderste kasten is er genoeg plek voor pannen en voorraad, terwijl op de planken het mooiste servies tentoon wordt gesteld. Door de RVS apparatuur en het werkblad krijgt deze Scandinavische keuken een stoere touch!

Bekijk ook: In dit Scandinavisch interieur stelen vintage ensuite deuren de show

entrancemakleri.se