Prachtig rustiek appartement vol natuurlijke materialen

Dit huis is the Scandinavian dream. Het staat vol gave items waar het hart van iedere Scandinavië-lover sneller van gaat kloppen. Het interieur is een prachtige mix van vintage en IKEA meubels, afgewisseld met moderne details. Daarnaast is het appartement stoer, rustiek en tegelijkertijd ook lekker kleurrijk. De bewoners kozen voor veel natuurlijke materialen wat zorgt voor een warme en huiselijke sfeer.

Het appartement is zo’n vijfenzeventig vierkante meter groot en zit in een karakteristiek gebouw in Göteborg. Naast drie kamers heeft de rustieke woning een aparte keuken.

In het appartement ligt een lichte houten vloer die de bewoners met whitewash behandelen. Om de ruwe natuurlijke look af te maken, lieten ze een stuk bakstenen tussenmuur onbewerkt. De andere muren maakten ze neutraal wit. Ook qua meubels kozen de bewoners voor natuurlijke materialen en een neutraal kleurenpallet, waardoor de woonkamer er super relaxt en rustgevend uitziet.

In de woonkamer spotten we onder andere de bedbank en salontafel van de IKEA SINNERLIG collectie door Ilse Crawford.

De woonkamer bevindt zich in een verlaagd deel van het appartement, waardoor de eetkamer en slaapkamer een paar traptreden hoger liggen. De eetkamer is vrij minimalistisch gehouden, omdat dit tegelijkertijd de doorgang is naar de slaapkamer. Aan de lange eettafel staat een vrolijke mix van verschillende soorten stoelen. Wil jij thuis ook mixen en matchen met eetkamerstoelen? Wij geven je zeven ideeën.

Het huis is Scandinavisch, dus ook in de slaapkamer is een mooie karakteristieke open haard. Naast fijne rustieke elementen, voegden de bewoners ook hier subtiel kleur en patronen toe. Op de muren hingen ze creatieve decoraties zoals het (handgemaakte) wolkje en de vogel, die de Scandinavische slaapkamer een persoonlijke touch geven.

Alsof de woonkamer, eetkamer en slaapkamer nog niet mooi genoeg zijn, is ook de keuken perfect in balans. Aan de witte keuken voegden de bewoners kleur toe door een vintage behangetje, mooie houten planken, planten en een kleine eettafel met vintage schoolstoelen en Marimekko servies.

De badkamer is vrij simpel. Om deze ruimte iets aantrekkelijker te maken, voegden de bewoners een aantal simpele accessoires toe, zoals mooie zeepflessen, groen en stijlvolle hamamdoeken. Een ideale manier om je badkamer een niet permanente upgrade te geven!

www.alvhemmakleri.se

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Prachtig rustiek appartement vol natuurlijke materialen
Sluiten