Prachtig houten huis in de bossen van Frankrijk

Dit prachtige houten huis staat in de bossen van Noord-Frankrijk. Het huis is ontworpen door de architecten van Atelier Mima en zij hebben bij het ontwerp vooral rekening gehouden met de omliggende natuur. Het huis is gebouwd tegen de heuvel aan, waardoor moderne, schuine lijnen ontstaan. Deze lijnen wisten zij te combineren met een houten exterieur van verticale latten, die zijn geïnspireerd op de vele bomen in de omliggende natuur.

Bekijk ook eens deze cottage in Japan, waarbij de architectuur van het huisje ook is aangepast op de natuur: de slaapkamer bestaat uit een glazen koepel!

Vooral vanaf de zijkant is de schuine vorm van het huis goed zichtbaar. Door het huis mee te laten gaan met de vorm van de heuvel, gaat het huis letterlijk op in de natuur, aldus de architect.

Ook het dak van het huis loopt schuin af. Aan de voorkant is een heerlijke veranda gemaakt. Door de grote openslaande deuren wordt het terras betrokken bij de woning.

>> Het hele jaar buiten op een veranda

Het huis is vanbinnen opgedeeld in twee delen: een woongedeelte en een slaapgedeelte. Beiden worden verbonden met een trap, die uitkomt op het hoogste punt van het schuine dak, waar de slaapkamers gesitueerd zijn.

Bekijk ook eens deze fijne huizen die helemaal opgaan in de omliggende natuur:

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Prachtig houten huis in de bossen van Frankrijk
Sluiten