Prachtig appartement in Londen met de allermooiste design meubels

Tijdens onze speurtocht naar de allermooiste binnenkijkers komen we wel eens verborgen pareltjes tegen die we gewoon moeten plaatsen. Met de foto’s van dit prachtige design appartement in Londen is dat niet anders. Het prachtige appartement is niet alleen voorzien van fantastische architectuur, maar is ook nog eens gevuld met de coolste design meubels van uiteenlopende stijlperioden. Het was geen makkelijke opgave voor architecte Teresa Sapey om van die verschillende stijlen één geheel te maken. Maar volgens ons is ze met vlag en wimpel geslaagd!

Het appartement ligt in de wijk South Kensington en bestond oorspronkelijk uit twee losse appartementen. Later zijn deze appartementen samengevoegd waardoor het huis een groot woonoppervlak heeft met veel verschillende kamers. De originele architectuur van het pand is behouden en deze klassieke 19e-eeuwse elementen staan in prachtig contrast met de voornamelijk moderne design meubels in alle soorten, maten, kleuren en vormen.

De grote ramen, witte muren en lichte vloeren geven het appartement niet alleen een chique uitstraling, maar zorgen er ook voor dat het vele daglicht wordt weerkaatst. Hierdoor is het appartement super zonnig en licht, waardoor de kleurige designer items extra goed uitkomen.

De Zeppelin lamp van Marcel Wanders – een ouderwetse kroonluchter met daar omheen een ‘vlies’ van kunststof – is volgens ons een perfecte toevoeging aan dit prachtige interieur. Net als het appartement zelf heeft de lamp namelijk een mooie combinatie van oud en nieuw, klassiek en modern. Wil je meer weten over deze lamp? Lees dan deze Interior Icons!

De design meubels in het huis hebben voornamelijk ronde vormen. Door de hoekige ramen en strakke muren komen de ronde meubels extra goed tot hun recht en door dit contrast komt ook de architectuur extra goed uit. Win-win!

Door de grootte van de twee samengevoegde appartement was het mogelijk om meerdere zit- en eethoeken te creëren. En dat is maar goed ook, want de eigenaren van het appartement hebben zoveel items! Alle meubels – zowel de hyper moderne Philip Starck stoelen als de ronde tafel met houten stoelen – komen prachtig tot hun recht in de zorgvuldig uitgekozen ruimtes.

>> 7x kunstige kabels in het interieur die níet weggewerkt zijn

De moderne keuken wordt door middel van een bijzondere glazen wand gescheiden van de ruimte. De Eames Wired barkrukken staan te gek bij de witte, moderne keuken.

In het gehele appartement kwamen verschillende stijlen voorbij: mid-century, modern en klassiek en nu tot slot ook nog eens bijzondere stoelen en poefs uit de Memphis periode. Deze set valt extra op omdat het weer een heel ander kleurenpalet heeft dan de rest van de felle designer items in het interieur.

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Prachtig appartement in Londen met de allermooiste design meubels
Sluiten