Maud van Dijck
Maud van Dijck Decoratie 3 dec 2021

6 types posters – en genoeg plekken om ze in huis op te hangen

Is jouw muur een beetje kaal? Kies dan wat toffe posters uit om je muur mee te decoreren. Posters kunnen net als schilderijen een echte toevoeging aan je interieur zijn. Maar daarvoor wil je wel dat ze bij je interieur matchen. Vandaar dat wij een lijstje aan verschillende posters hebben gemaakt met toffe ideeën voor hoe en waar je ze in huis wilt stylen.

Of je nu een lege plek in de woonkamer hebt of op het toilet, deze posters zullen een goede aanvulling zijn op jouw interieur.

6 posters om zo in je interieur te hangen

1. Motiverende poster

You can do it! Hang een motiverende poster op in je home office om jezelf af en toe mee op te peppen. Deze posters wil je ergens boven je bureau plaatsen. Dan kan je ze zien als je aan het werk bent en valt je blik vanzelf een keer op de poster wanneer je gedachten afdwalen.

Creatief beroep? Dit is waarom je abstract behang in je home office wilt

2. Filmposters

Hang zwart-witte filmposters op in de woonkamer of slaapkamer voor een elegante uitstraling. Wil je ook nog een vleugje vintage in je interieur? Kies dan voor filmposters van oude zwart-wit films.

Woon je op kamers? Hang dan een kleurrijke poster van je favoriete film op om je tijdelijke interieur toch wat levendiger en persoonlijker te maken.

3. Muziek posters

Deze wil je natuurlijk boven je platenspeler in de woonkamer hangen om echt een plekje voor je favoriete muziek te creëeren. Als je zelf een instrument hebt dan wil je die ook in deze hoek mooi op display zetten. We raden het wel aan posters uit te zoeken met muziek waar je zelf ook naar luistert. Dat heeft je interieur namelijk meteen meer betekenis voor je.

4. Educatieve posters

Je kan natuurlijk prachtige posters van Elsa of Anna in de kinderkamer hangen, maar een poster als hierboven is ook heel leuk voor in je interieur. Zo leren je kinderen iedere dag wanneer ze tegen de posters aankijken.

Hang zulke posters tegenover hun bed op, zodat je zeker weet dat ze het af en toe zien. Of hang er één op de wc op. Hoe dan ook, het zal er niet voor zorgen dat jouw kind het alfabet slechter gaat schrijven.

5. Vintage reclameposters

In een retro interieur wil je van deze posters er wel een paar voor aan de muur hebben. Kies voor een grote reclameposter in je eetkamer voor een toffe look of maak een gallery wall met posters die bij de ruimte passen. Zo is het leuk om in je keuken een gallery wall van reclameposters van eten zoals pannekoeken of Calvé Pindakaas te maken.

6. Reisposters

Creëer een vakantiesfeer in je interieur met deze toffe posters. Een reisposter die een mooi strand laat zien wil je sowieso wel in een beach stijl interieur verwerken. Het liefst wil je natuurlijk ook op de vakantiespot zijn geweest die op jouw poster is afgebeeld. Dan word je toch iedere keer weer even herinnerd aan die leuke vakantie.

Wil je je gasten echt verwelkomen in jouw oord? Style dan een reisposter in je hal. Zo voelt je visite meteen alsof ze ertussenuit gaan wanneer ze bij jou op bezoek komen.

10 manieren om je interieur op te leuken met posters aan de muur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Home Esthetics

Reageer op artikel:
6 types posters – en genoeg plekken om ze in huis op te hangen
Sluiten