Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Decoratie 21 dec 2020

10 manieren om je interieur op te leuken met posters aan de muur

Posters zijn een hippe en onmisbare decoratie voor jouw interieur. Natuurlijk kun je ze gewoon inlijsten en met een spijker aan de muur hangen, maar wist je dat je posters op heel veel verschillende manieren kunt gebruiken in huis? Leer hier 10 manieren om posters te gebruiken in huis.

Je kunt voor elke woonstijl wel leuke prints vinden die goed passen bij de rest van jouw interieur, maar deze op een leuke en originele manier meenemen in het interieur is soms lastig. Daarom geven we je in dit artikel genoeg inspiratie om op een leuke manier te decoreren met posters.

10 manieren om posters te gebruiken

1. Een accentkleur

Een accentkleur in huis zorgt ervoor dat daar jouw aandacht naartoe gaat. Hier kan je wat mee. Om een mooie blikvanger te gebruiken in huis, is het belangrijk dat deze genoeg aandacht krijgt. Dit kun je bereiken met het gebruik van een accentkleur. Als je hebt bepaald welke accentkleur je gaat gebruiken in huis, kun je een mooie print in deze kleur kiezen.

posters in interieur verwerken
Bron: @Stijlstudio93

2. Een thema-posterwand

Om een leuke thema in huis te brengen, moet je deze terug laten komen in je decoraties. En hoe kun je dat nou beter doen dan met posters? Door leuke prints over jouw thema bij elkaar te verzamelen kun jij een mooie posterwand maken dat het gekozen thema in jouw interieur naar voren laat komen.

posters in interieur verwerken
Bron: @zwartwitwonen

3. Op de grond

Een leuke en makkelijke manier om posters te gebruiken in huis is door ze neer te zetten op de grond. Dit is perfect als je geen lege wand hebt in huis, maar wel een leuke poster die je graag een plekje wil geven. Vaak wordt gekozen om hem ingelijst naast de bank neer te zetten.

Kies wel voor een grotere print als je hem op de grond wil zetten, anders krijgt het niet de aandacht die het verdient.

4. In de boekenkast

De boekenkast is vaak een rommeltje met veel verschillende gekleurde boeken van verschillende maten door elkaar. Je wilt vaak niet dat de aandacht hierop wordt gericht. Je kunt dit oplossen door leuke prints te plaatsen in de boekenkast. Zo ziet jouw boekenkast er netjes en geordend uit.

posters in interieur verwerken
Bron: @de.interieurjunk

5. Wandrek

Je kunt jouw prints ook ophangen in een wandrek. Je hoeft dan ook geen lijst erbij te kopen, je kunt de poster namelijk heel simpel ophangen met een klipje. Als het wandrek groot genoeg is, kan je ook meerdere posters met elkaar combineren voor een speels effect.

posters in interieur verwerken
Bron: @stijlstudio93

6. Persoonlijke posterwand

Jouw interieur een eigen draai geven, maakt het persoonlijk. Die persoonlijke sfeer wil je natuurlijk ook terug laten komen in decoraties. Dit kun je doen met een persoonlijke posterwand door meerdere persoonlijke wanddecoraties bij elkaar op te hangen.

posters in interieur verwerken
Bron: @huisjedevreugd

7. Stoel of bankje in de kamer

Waar een poster op de grond vaak minder aandacht krijgt, kun je dit makkelijk oplossen door de poster op een stoel of bankje te zetten langs de wand. Zo staat de poster iets hoger en krijgt het meer aandacht. Ook kun je dit leuk combineren met andere decoraties, zoals kaarsen.

posters in interieur verwerken
Bron: @thuisop51

8. Wandplank

Een wandplank heeft hetzelfde effect als een stoel of een bankje. Het geeft meer aandacht aan de posters. Een wandplank neemt minder ruimte in, daarom wordt vaker gekozen voor een wandplank. Je kunt een wandplank gebruiken op plekken waar een lege wand is.

9. Washi tape

Wil jij nou echt dat de posters alle aandacht krijgen in huis? Dan kun je werken met washi tape. Door de posters een washi tape lijst te geven trekt het heel erg de aandacht.

10. In een geschilderd vlak

Een unieke manier om een kleur in een kamer te gebruiken is door een vlak te verven op de wand. Dit kan in allerlei verschillende kleuren. Om dit kleur verschil extra te laten opvallen kun je het vlak decoreren met posters.

Meer handige tips op Roomed

Dit artikel is geschreven door Jeroen van Gessel, de oprichter achter het postermerk Osare. Hij verkoopt op zijn webshop posters en heeft een leuk ambassadeurs programma voor iedereen die een fan is van interieur en decoreren met posters.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 manieren om je interieur op te leuken met posters aan de muur
Sluiten