Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Kunst 11 mrt 2017

DIY: 4x tips voor het maken van je eigen poster met quote

Wil je graag iets leuks en persoonlijks aan de muur hangen, maar wil je geen standaard fotowand? Of heb je de fotowand al, maar mist er nog iets bijzonders? Maak zelf een poster met quote! Daar hoef je echt geen grafisch vormgever voor te zijn. Wij geven je vier tips om op te letten bij het ontwerpen van jouw persoonlijke poster.

Ben je geen pro in lastige grafische programma’s als Photoshop of Illustrator? Canva is een makkelijke tool waarmee je professioneel uitziende ontwerpen kunt maken!

1. Duidelijke zinnen

Heb je een mooie quote uitgezocht? Dan is het heel belangrijk om de quote goed in beeld te krijgen. Onderbreek de zinnen op zo’n manier, dat het de quote alleen maar versterkt.

2. Kies het juiste font

Fonts hebben ook gevoel! Bij een krachtige quote past geen lettertype met bloemetjes, bij een foto van Marilyn Monroe hoort geen font die je normaal alleen in oude Westerns tegenkomt en Comic Sans mag je sowieso nergens voor gebruiken. Er zijn verschillende websites waar je voor persoonlijk gebruik gratis fonts kunt downloaden, zoals 1001 fonts en Dafont.

3. Afwisseling

Het gebruik van verschillende fonts in verschillende diktes kan een leuke afwisseling zijn op een langere quote.

4. De achtergrond

Ook de achtergrond moet passen bij je quote! Een witte achtergrond met een mooi zwart lettertype is altijd goed, maar je kunt ook een foto als achtergrond nemen. Gebruik Google Afbeeldingen om de juiste foto te vinden, maar klik wel even ‘zoeken op groot formaat aan’. In de catalogus van Canva zitten ook al veel kant en klare afbeeldingen.

Gelukt? Sla je poster op als PDF, neem ‘m op een USB stick mee naar een willekeurige printshop en print het op A3 papier. Mooie lijst eromheen, klaar!

Voor de quote zelf geven je graag ook wat inspiratie!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: 4x tips voor het maken van je eigen poster met quote
Sluiten