Shopping 28 feb 2014 admin

Portrait Haarlem: van paardenstal tot rauwe en inspirerende conceptstore

Eén van de leukste dingen van dit werk, is het op zoek gaan, tegenkomen of vinden van de leukste (nieuwe) adressen om inspiratie op te doen of (het liefst nog) tot aankopen over te gaan. En deze adressen delen wij natuurlijk weer graag met jullie. Sharing is caring tenslotte. Bij de nieuwste geweldige hotspot in Haarlem, Portrait, gaat het ook om delen.

IMG_0803
Roomed-Portrait19

Van paardenstal tot conceptstore
Hoewel morgen de officiële opening is, ontmoetten wij twee van de drie enthousiaste ondernemers gisteren al even in hun fantastische conceptstore aan het Raamvest in de hippe buurt Vijfhoek in Haarlem. Gevestigd in een bijzonder pand dat heel vroeger dienst deed als paardenstal, gevolgd door een garage en een jeans outlet, is het nu een creatieve werkplek, een knusse koffiebar, een eigentijdse galerie en een inspirerende winkel.

IMG_0804
IMG_0841

Ideeën worden concrete plannen
Naast haar damesboetiek Trade Studio, wilde mede-oprichtster Karen iets extra’s doen, maar niet alleen. Ze wilde dit delen met haar vrienden en betrok vriendin Daisy en vriend Rogier bij haar ideeën. Ideeën werden vervolgens concrete plannen, het perfecte pand werd gevonden en nu werd het tijd om deze locatie te delen met de rest van de wereld.

IMG_0945
IMG_0801

Scandinavische flair
In hun conceptstore vind je naast prachtige Scandinavische merken als Samsøe Φ Samsøe, Selected Femme, A.O.CMS, L:A Bruket en Hagedornhagen ook werk van Nederlandse ontwerpers als de mooie interieuraccessoires van Fest Amsterdam.

IMG_0934
IMG_0864

Haarlems design
“Hoewel we van Scandinavische merken houden, vanwege de cleane stijl die weer helemaal tot z’n recht komt in deze rauwe ruimte, werken we ook graag samen met jonge ondernemers uit Haarlem. Zo hebben we gave leren tassen van PUC, kunst van Esmee van Loon en planten van Klavertje Vijf,” vertelt Daisy ons. “In principe kun je alles wat je ziet kopen. Ook de meubels. Deze zoeken we op marktplaats en knappen we op,” vervolgt Rogier.

IMG_0932 2
Roomed-Portrait14

Creatieve broedplaats en veganistische sushi
Zoals we al eerder zeiden, kun je niet alleen terecht bij Portrait om te winkelen voor hem en haar, maar ook voor een goed geschuimde cappuccino of een zachte thee van Evermore Tea. Daarnaast is het een creatieve broedplaats voor iedereen die een plek nodig heeft om te werken en zich wilt omgeven met enthousiaste, ondernemende gelijkgestemden in ongedwongen omgeving waar je je thuis voelt. En wil je de ruimte voor een groter doel gebruiken, dan is deze ook te huur. Bijvoorbeeld voor fotoshoots, exposities of wat dacht je van een workshop veganistische sushi maken.

Adres
Portrait
Raamvest 29a
2011 ZJ Haarlem

portrait-haarlem.nl

Reageer op artikel:
Portrait Haarlem: van paardenstal tot rauwe en inspirerende conceptstore
Sluiten