Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 22 aug 2021

Tijdmachine: dit waren de populairste kleuren van de afgelopen 50 jaar

Kijk met ons mee naar de populairste kleuren voor in je interieur door de jaren heen. Van sommigen had je misschien niet eens door dat ze 50 jaar terug al net zo trendy waren.

Van de kleur van rijpe avocado tot aan het millennial pink hebben wij van de jaren ’70 tot aan het eind van het vorige decennium voor jou de kleuren op een rij gezet.

De populairste kleuren van de laatste 50 jaar

Jaren ’70: avocado groen

De milieuvriendelijke kleuren zoals oranjebruin en mosterdgeel waren een rage in de jaren ’70 waar mensen zich meer bewust van het milieu werden. Maar natuurlijk was het een tint groen die eruit sprong. Zo ontstond de trend van de avocado groene koelkast in de keuken.

Voor de echte avocado fans is het de perfecte kleur om op de muur te hebben. Ben je niet zo’n fan, maar wil je toch wel wat avocado groen in je interieur verwerken? Vind dan een leuke bank in de groene kleur of verf wat van je meubels.

Jaren ’80: mauve

Van de natuurlijke tinten van de jaren ’70 gaan we naar de luxere pasteltinten van de jaren ’80. Daar is de uitblinker deze tint paars geworden. Mauve is een kleur die zowel subtiel als gedurfd in je interieur kan zijn en daardoor heel veelzijdig is.

Jaren ’90: forest green

In de jaren ’90 gaan we weer terug naar groen. Echter, de jaren ’90 had een veel donkerder en klassieker kleurenpalet. Deze donkergroene tint was daardoor zeer populair samen met donkere varianten van paars.

Jaren ’00: hemelsblauw

Het nieuwe jaar moest wel met een frisse kleur van start gaan. Deze hemelsblauwe kleur geeft een echte pop aan je interieur.

Jaren ’00: grijs

Na deze korte knal van blauw, maakt blauw ruimte voor het rustige grijs. Grijs is nog steeds een populaire keuze vanwege de neutrale toon en zal daarom ook wel een favoriet blijven.

Jaren ’10: millenial pink

De naam van deze kleur is toepasselijk met de liefde die millennials voor deze kleur hebben. Het is meer dan een van de vele tinten van roze. Millenial pink is omgedoopt tot een roze wat niet het ‘meisjeskleur’ roze is, maar een genderneutraal roze.

Het komt dan ook niet als een surprise dat het dé kleur van het afgelopen decennium was, waar het zo populair was in zowel interieur als in fashion en kunst.

Pretty in pink: zó kan je een roze muur stylen in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Tijdmachine: dit waren de populairste kleuren van de afgelopen 50 jaar
Sluiten