Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 14 jan 2021

Een kloddertje roze hier… dit was de populairste kleur in jouw geboortejaar

Ben je altijd al benieuwd geweest naar hoe de interieurs eruitzagen op het moment dat jij geboren werd? En welke kleur er op dat moment mateloos populair was? Scroll dan vooral verder, want wij hebben de antwoorden voor je.

Dit was de populairste kleur in jouw geboortejaar

1940 – 1950: rood

Ben je geboren tussen 1940 en 1950? Grote kans dat de kleur rood dan een speciaal plekje in jouw hart heeft. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werden huizen weer vrolijker. Bewoners wilden speciale, levendige kleuren.

1950 – 1960: turquoise

In de optimistische jaren ’50 komt er één kleur wel heel vaak naar voren: het vrolijke turquoise. Dit gaat gepaard met een volledig pastel kleurenpalet, afgemaakt met zwarte, massieve houten items.

1960 – 1970: olijfgroen

In de jaren ’60 en ’70 kwam de hippiebeweging op. Bij deze wereld vol ‘peace en love‘ hoort uiteraard ook een natuurlijke kleur groen die doet denken aan de natuur. Dat typische olijfgroen – het liefst in combinatie met beige en geel – is een mooi voorbeeld van deze kleur.

1970 – 1980: mosgroen

Ook in de jaren ’70 was de hippiecultuur veel terug te zien in de kleuren van het interieur. Olijfgroen maakte plaats voor een iets donkerdere mosgroen. Een intense kleur op de muur (die tegenwoordig ook weer hartstikke hip is!).

1980 – 1990: mauve

Het pastelkleurige mauve (vooruit, we kunnen het ook zachtroze noemen) kwam in de jaren ’80 voort uit glamour, grote kapsels, fashion, kleurrijke bloemenprints en zachte stoffen. Deze kleur werd afgemaakt met verschillende kleuren groen.

1990 – 2000: paars

Als we naar Monica’s huis uit Friends kijken, is het natuurlijk overduidelijk dat de kleur paars dé optimistisch kleur van de jaren ’90 was. De kleur is energiek, en doet het goed met andere felle kleuren zoals roze, geel en blauw.

2000 – 2010: lichtblauw

Vanaf 2000 werden kleuren weer subtieler en simpeler. Kleuren als lichtblauw werden populairder in verschillende slaapkamers, maar kwamen ook zeker tot zijn recht in spa badkamers. En we moeten toegeven – dit vinden we nog steeds een heerlijke kleur.

Zo voeg je meer kleur toe in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een kloddertje roze hier… dit was de populairste kleur in jouw geboortejaar
Sluiten