Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 5 jan 2022

Meer groen in je interieur? Deze kamerplanten zijn populair in 2022

Het nieuwe jaar brengt natuurlijk nieuwe trends met zich mee. Zo is groen een kleur die we verwachten veel in huis te gaan zien. Daarom zetten we deze groene trend voort door het vandaag over kamerplanten te hebben. En daarbij natuurlijk over de kamerplanten die in 2022 in populariteit gaan stijgen. Welke planten groeien hun weg naar de top?

Sommige kamerplanten bouwen verder op hun populariteit van het laatste jaar, maar er zijn ook een paar groentjes die opduiken. Hieronder hebben we de vier gelukkige planten voor het komende jaar op een rijtje gezet.

4 populaire kamerplanten voor 2022

1. Afrikaanse vijg (Ficus Umbellata)

In 2022 verwachten we de Ficus vaak terug te zien, waaronder de Ficus Umbellata. Deze Ficus is kennen we ook als de Afrikaanse vijg. Het is een prachtige plant met zijn grote hartvormige bladeren. En wat nog mooier aan deze plant is: hij is niet veeleisend. Zo is hij bijvoorbeeld minder kieskeurig dan zijn familielid de Vioolbladplant.

2. Bekerplant (Nepenthes)

Naast Ficussen lijken vleesetende planten een hit te worden. De Nepenthes of bekerplanten zijn ideaal om muggen of ongedierte mee te bestrijden. Vooral de Nepenthes Alata die je hierboven ziet is een goede keuze als je een vleesetende plant in huis wilt halen. En maak je geen zorgen als de bekertjes aan je plant uitdrogen, want dit is heel gewoon! De bekertjes hebben namelijk een levensduur van 2-3 weken.

3. Venusvliegenvanger (Dionaea Muscipula)

Last van vliegen? Dan is deze kamerplant ideaal om in 2022 in huis te halen. Deze plant is je beste vriend wanneer je aan het water woont en het weer warmer wordt. Het is toch ideaal dat je er twee vliegen in een klap mee slaat! Zo haal je tenslotte een trendy plant in huis én zorgt het ervoor dat je van die vervelende insecten af bent. Zeker een plant om in je gedachte te houden, want voor je het weet is het alweer zomertijd.

6 manieren om insecten weg te houden (terwijl jij lekker in de tuin zit)

4.Kimberley Queen Varen (Nephrolepis Obliterata)

De laatste van onze top vier is deze toffe Varen die we maar al te graag meer in huis zien! Varens zijn namelijk geweldige luchtzuiveraars, dus sowieso een goede keuze om in huis te halen.

Het is jammer dat de Kimberley Queen niet zo bekend is als de Krulvaren waar ze veel op lijkt. Maar we hopen dat daar verandering in komt. Deze plant is trouwens ook huisdiervriendelijk.

5 originele ideeën waarmee je planten tot leven komen in een plantenpot

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment TherapyDutch Flower LadyLuchtzuiverende Planten

Reageer op artikel:
Meer groen in je interieur? Deze kamerplanten zijn populair in 2022
Sluiten