Mark my words: 6 kamerplanten die in 2021 heel populair gaan worden

Je hebt grote kamerplanten, kleine kamerplanten, planten met grote en ook met kleine bladeren… hoe weet je dan welke je moet kiezen? Op de Roomed-redactie maken we het iets simpeler voor je. Met deze lijst met 6 populairste kamerplanten 2021 weet je wél welke plant je moet kiezen.

Met het vele thuiswerken in ons achterhoofd, kunnen wij alleen maar denken aan kamerplanten die nét wat moeilijker in de verzorging zijn. We zijn met z’n allen vaker thuis, en hebben meer tijd om onze kamerplanten goed in de gaten te houden.

6 populairste kamerplanten 2021

Tijd om die groene vingers dus nog meer te ontwikkelen. We hebben een lijst gemaakt met 6 kamerplanten waarvan we verwachten dat ze in 2021 meer populariteit krijgen.

1. Philodendron “Pink Princess”

Deze kamerplant zien we op Marktplaats en in verschillende Facebook-groepen voor de hoofdprijs verkocht worden. Hoe meer roze deze kamerplant bevat, hoe beter.

Deze bijzondere kleur zorgt er natuurlijk voor dat de plant steeds populairder wordt – het is nou eenmaal een onwijs leuke kamerplant om naar te kijken. Hij past jammer genoeg wel in ons lijstje “veel te duren kamerplanten“, maar ach, dat hebben we er voor over.

2. Anthurium Clarinervium

Als je op zoek bent naar een kleine kamerplant met grote bladeren, dan is de Anthurium Clarinervium iets voor jou. De nerven van deze bladeren zijn zo bijzonder, het lijkt wel alsof ze licht geven.

3. Jewel Orchid Ludisia Discolor Alba

Over planten die licht geven gesproken: bij foto’s van de Jewel Orchid willen we altijd even checken of ze echt zijn, of gemaakt met Photoshop. Het is niet de makkelijkste kamerplant, maar als je er genoeg tijd en liefde aan schenkt krijg je er een prachtig plantje voor terug.

4. Caladium

Yes, nog meer roze kamerplanten in dit lijstje. Ook van de Caladium verwachten we dit jaar een comeback. Afgelopen jaar hebben we deze planten al verscheidene keren in het tuincentrum zien staan, en we verwachten dat ze dit jaar écht populair worden. Dat kan toch niet anders, met zulke prachtige bladeren?

5. Rhaphidophora Tetrasperma

De Monstera was altijd een populaire kamerplant, maar deze zien we nu toch wat minder vaak. De Rhaphidophora Tetrasperma is een kleinere variant (maar let op, het is geen familie!) en deze kamerplant is sterker en nog makkelijker in de verzorging.

6. Euphorbia Erytrea

We sluiten het artikel af met een stoere plant, een kamerplant waar je juist hartstikke weinig aan de verzorging hoeft te doen. Deze plant is een steady basis in huis, straalt zelfverzekerdheid uit, en is natuurlijk een echte eyecatcher.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mark my words: 6 kamerplanten die in 2021 heel populair gaan worden
Sluiten