Onverwachts: déze kamerplant krijgt de titel ‘most popular houseplant’ van een expert

Nee, zelfs de rijzende sterren zoals de Monstera plant of Calathea zijn niet de meest populaire kamerplanten. Hilton Carter van Apartment Therapy vertelt ons welke kamerplant de titel ‘most popular houseplant’ krijgt.

Ze voorspelt dat deze plant de komende drie jaar op plek nummer één zal staan en we zeggen het vast: het is een prachtige plant. Dít is de ‘most popular houseplant’ volgens Hilton Carter.

Most popular houseplant

We vallen maar meteen met de deur in huis: Volgens Hilton Carter (Plantenexpert van Apartment Therapy) zal de volgende ‘it’ plant de Philodendron Birkin zijn. Hij zal de komende drie jaar de meest populaire kamerplant zijn die er is.

Deze designerplant blijkt ook al redelijk populair te zijn onder de plantenliefhebbers. Dat snappen we maar al te goed want de prachtige lichtgroene en donkergroene bladeren stelen echt de show in jouw huis.

Met zijn bladeren die (vrijwel) altijd trots omhoog staan is het een toppertje om in huis te hebben staan.

Op zoek naar een grote kamerplant? Dit zijn een aantal opties om uit te kiezen

De Philodendron Birkin

De designerplant die iedereen zou willen hebben is dus de Philodendron Birkin. Volgens Hilton Carter gaat hij zelfs zijn eigen hashtag krijgen. De plant begon vorig jaar al wat aandacht te krijgen op social media dus deze voorspelling lijkt te gaan kloppen.

Keuzehulp bij planten kiezen: zo kies je een kamerplant die perfect bij jou past


Een Birkin is verzorgen is niet heel moeilijk. De kamerplant doet het het beste bij helder, indirect zonlicht en leeft ook goed in vochtige omstandigheden. Geef hem pas water als de grond droog aanvoelt en houdt rekening met dat de Philodendron giftig is voor honden en katten.

Huisdieren en kamerplanten: deze kamerplanten zijn sowieso veilig om in huis te halen

De Philodendron

Oké, even wat achtergrond informatie over deze populaire plant. De Philodendron soorten komen van oorsprong uit de tropische regenwouden van Midden en Zuid Amerika. Daar is het vochtig en leven ze van weinig licht. Om voldoende licht te krijgen klimmen ze omhoog naar het licht toe.

Sommige soorten ontkiemen zich hoog in de boom en komen zelfs nooit naar beneden. Het woord Philodendron komt uit het Grieks en is een samenvoeging van Philo: ‘houden van’ en Dendron: ‘boom’.

Plant talk: 7 bijzondere Philodendron plantensoorten die je wilt zien

Mos popular houseplant
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Inspiratie.intratuinApartmenttherapy

Reageer op artikel:
Onverwachts: déze kamerplant krijgt de titel ‘most popular houseplant’ van een expert
Sluiten