Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Trending 27 dec 2019

Dit zijn de 5 populairste interieur design items van 2019

Designer items mogen vaak wat kosten. Tenzij je ze tweedehands aanschaft! Tegenwoordig kan dit super gemakkelijk via de in 2019 gelanceerde interieur-app Whoppah. Via de app vind je gemakkelijk tweedehands designeritems. En om het jaar in stijl af te sluiten, delen ze met ons de meest gewilde design items van 2019.

Want ook anno 2019 vinden we de ontwerpen van jaren terug nog steeds prachtig. M’n oma zegt het niet voor niks: “alles komt terug.”

1. Togo van Ligne Roset

Ligne Roset Togo rose
Bron: MARIEKKE Vintage

Deze komt ook in mijn huis (en inderdaad, ook tweedehands want het is een kostbaar bankje). De Togo van het merk Ligne Roset is ontworpen door Michel Ducaroy in 1973 en heeft een binnenkant van enkel schuim. Je kunt ‘m dus super makkelijk optillen en verplaatsen!

De bank werd dit jaar veel gekocht in felle kleuren (denk aan okergeel, groen en roze).

2. Pinguïn van Artifort

twee witte pinguin fauteuils van Theo Ruth
Bron: MARIEKKE Vintage

Het merk Artifort is van Nederlandse bodem en bestaat al ruim 100 jaar. De naam komt van de woorden ‘Art’ en ‘Comfort’, dus je begrijpt dat deze stoelen naast very pretty ook very comfy zijn.

Dit ontwerp komt van Theo Ruth en heet de Pinguïn. Als je naar de armleuningen kijkt, snap je hoezo.

3. Schommelstoel van Thonet

Nog ouder dan het vorige merk is Thonet. Deze stoel werd in 1862 voor het eerst publiekelijk vertoond en is dus echt een oude klassieker. In 2009 is de schommelstoel opnieuw uitgebracht.

Je herkent de stoel (en de andere ontwerpen) aan het sierlijke en houten frame. Een zoektocht op de hashtag #thonetchairs op Instagram laat zien wat we bedoelen.

Ook leuk: Deze 5 docu’s over kunst en design op Netflix moet je gezien hebben

4. Panthella-tafellamp van Louis Poulsen

De Deense Ontwerper Verner Panton wilde een lamp maken waarbij de voet en de kap dienen als reflectoren en de trompetvoet bijdraagt aan de verdeling van het licht. Het ontwerp komt uit 1971 en is een blijvertje.

5. Vintage Hollywood Regency salontafels

designer salontafel
Bron: Whoppah

Bij het zien van de salontafels gaat er vast wel een lampje van herkenbaarheid branden. De glamoureuze, gouden tafels met glas zijn kenmerkend voor het merk en zie je dus in veel interieur terugkomen.

Ook handig: 9 originele interieurtips waar interieurdesigners bij zweren

It never goes out of style

Dit waren de 5 meest aangeschafte designer items via de interieur-app Whoppah. Wij snappen wel waarom, want ze zijn stuk voor stuk prachtig. En ook fijn: items als deze zijn tijdloos.

Je huis tweedehands inrichten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 populairste interieur design items van 2019
Sluiten