Merve Ozturk
Merve Ozturk Trends 18 feb 2021

Designers hebben gesproken: deze vrolijke kleur wordt populair in 2021

Op de Roomed-redactie houden we wel van wat kleur in huis. Het zorgt voor meer sfeer én karakter. Bovendien zijn er een hoop kleuren prima met elkaar te combineren – zowel neutrale kleuren als uitgesproken kleuren. Je kan zorgen voor een goede balans, en tegelijkertijd wat contrast creëren in huis – en dat allemaal met wat kleur.

Toen we het designrapport van CB2 Next tegenkwamen, waren we dan ook razend enthousiast. Uit het onderzoek (waar een stuk of 900 interieurontwerpers aan meededen) kwam namelijk de populaire kleur van 2021 uit – en die delen we graag met je.

Volgens designers wordt deze vrolijke kleur populair in 2021

De populaire kleur is geïnspireerd op mineralen tinten – blauwe tinten tot aan licht terracotta. Omdat minerale tinten in de natuur voorkomen, kunnen mensen aardetinten erg waarderen.

In een tijd waarin er zoveel verandert, zullen deze kleuren een frisse kijk geven, maar met een gevoel van stabiliteit en basis voor het nieuwe jaar.

Een combinatie van deze minerale tinten resulteert in de populaire kleur die overal opduikt. Dat is namelijk paars – van licht lila, paars met een roze ondertoon tot aan een diepe aubergine kleur.

Roomed to the rescue: alles wat je wilt weten over kleuren combineren

Onthoud: rood plus blauw is gelijk aan paars. Deze prachtige kleur komt dus voort uit minerale tinten. Bovendien wordt paars genoemd als een teken van ambitie en eenheid. Deze vrolijke kleur gaan we dan ook veel vaker zien in 2021. Vooral tijdens de lente is deze tint ideaal om te combineren in huis.

Zo kan je beginnen met textiel. Ga voor paarse kussens om je bank mee te versieren of kies voor een plaid die je in de tuin over je schouders kan gooien. Kleine accessoires zullen het ook goed doen. Zo kan je gaan voor kandelaars in verschillende paarse tinten voor een ton-sur-ton effect of verse bloemen neerzetten.

Is paars toevallig een favoriet van jou en wil je deze kleur meer zien in je interieur? Spring dan voorop in de trend en neem een paarse bank in huis of creëer een accentmuur door ‘m in een paarse kleur te verven.

Tips voor een frisse lentebries door je interieur: zo pak je dat aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Designers hebben gesproken: deze vrolijke kleur wordt populair in 2021
Sluiten