Dit zijn de 6 populairste kamerplanten van het moment (welke heb jij al in huis?)

Bij Roomed houden we van lijstjes. En natuurlijk van kamerplanten. Een lijstje met populairste kamerplanten, daar worden we dus helemaal warm van. In dit artikel lees je welke 6 planten het populairst zijn op Instagram. Enne, nummer 6 hadden we dus écht niet in dit lijstje verwacht.

Voor dit onderzoek van Budget Direct zijn er maar liefst 200.000 Instagram posts met #urbanjungle bekeken. En daar kwamen déze populaire kamerplanten uit:

Dit zijn populaire kamerplanten op Instagram

1. Monstera Deliciosa

Plantentrends komen en gaan, maar de Monstera blijft toch zeker wel onze favoriete kamerplant. En we zijn niet de enige, want ook in dit onderzoek kwam de Monstera Deliciosa naar voren als de populairste kamerplant op Instagram.

Deze kamerplant zien we niet alleen terug in veel interieurs, maar ook in prints. Behang, gordijnen, kussens… de Monstera is overal. And we like it.

2. Pannenkoekenplant

Een paar jaar geleden was de Pilea peperomioides ineens weer helemaal terug, en het lijkt erop dat dit nog wel even een hele populaire kamerplant gaat blijven.

Wij vinden ‘m vooral zo leuk omdat ‘ie zo gemakkelijk te stekken is. Want als er íéts is waar we van houden, dan is het wel kamerplanten stekken. Hoe je de Pilea stekt, lees je in dit artikel: zo stek je de Pannenkoekplant.

3. Echeveria

Het verbaast ons niets dat deze vetplant ook in de categorie ‘populairste kamerplanten’ valt. De Echeveria is te koop in verschillende kleuren, maar de paars/roze vinden we het allerleukste. De plant staat het liefste op een lichte plek, en vindt het niet erg om soms in de felle zon te staan.

Nog een groot pluspunt: de plant is niet giftig voor je huisdieren. Ook geschikt om in huis te halen als je nieuwsgierige viervoeters rond hebt lopen dus!

4. Rubberplant

Als je een makkelijke kamerplant zoekt waar je niet veel aan hoeft te doen, ga dan voor de Rubberplant. Deze plant heeft niet al te veel aandacht nodig, maar heeft wel prachtige dikke bladeren. Een ideale kamerplant voor beginners!

5. Haworthia

Deze vetplant herken je meteen. In eerste instantie lijkt de Haworthia wel een beetje op een Aloë Vera, maar dan in een zebra-jasje. Deze kamerplant wordt vaak klein verkocht en is een echte eyecatcher in huis.

6. Levende stenen

Mocht je nog nooit van levende stenen gehoord hebben – of nu denken aan een magisch Harry Potter verhaal – levende stenen zijn écht een ding. Deze fascinerende vetplant heeft zijn naam niet voor niets gekregen. De plant lijkt op een… steen.

Meer leren over de mooiste kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Buget Direct

Reageer op artikel:
Dit zijn de 6 populairste kamerplanten van het moment (welke heb jij al in huis?)
Sluiten