Wauw: even binnenkijken in dit Amsterdamse penthouse aan het IJ (van € 8 miljoen)

In de rubriek ‘binnenkijken’ nemen de ruim de tijd om eens lekker rond te spieken bij anderen: we bekijken het interieur, de bouw, de stijl, de ligging; noem maar op. Dit keer stuitte we op een wel héél bijzonder huis, namelijk een gloednieuw penthouse aan het IJ in Amsterdam. En daar hangt een, uh ja, flink prijskaartje aan.

Dat het penthouse in de gloednieuwe woontoren de Pontsteiger (de grote, opvallende toren die vanaf bijna overal in Amsterdam zichtbaar is) € 8 miljoen kost, moet je maar even zo snel mogelijk vergeten. Want dromen dat je hier zou wonen, ook al was het maar één dagje, is heel fijn.

woonkamer uitzicht

Uitzicht waar je U tegen zegt

Het is even denken waar we beginnen bij dit huis. Het uitzicht is on-weer-staan-baar. De woonkamer heeft een uitzicht over het hele IJ, Amsterdam-Noord én centraal station. Wat ook niet gek is, want het huis ligt maar liefst op de 25e (!) verdieping. Met een balkon dat groter is dan menig studentenkamer, voel je je al behalve opgesloten.

woonkamer uitzicht

Je opgesloten voelen in dit huis, kunnen we ons sowieso niet echt voorstellen dankzij alle grote, glazen ramen die fungeren als muren. Wel oppassen als je op het balkon staat, de reling is namelijk van glas.

Degenen met hoogtevrees zijn dus misschien aan het verkeerde adres, voor het geval je anders €8 miljoen over had voor dit optrekje.

Dit vind je vast ook leuk: Dit huis heeft de grootste glazen deuren ooit!

woonkamer hout

50 tinten hout

Dat hout nooit misstaat, bewijst dit huis maar weer eens. Van een licht houten vissengraat vloer to die for, een donkere kleur hout aan de muur en houten details verwerkt door het hele huis. Dankzij de natuurlijke kleuren straalt dit penthouse zeeën van rust en ruimte uit. Maar da’s ook niet zo gek met de ruim 420 vierkante meter die het appartement telt.

slaapkamer

Natuurlijk kan ook de slaapkamer niet achterblijven (hierboven zie je slechts één van de vier overigens), waar de houten details eveneens terug komen. Van schuifdeuren tot nachtkastjes en het bedframe. Oh en natuurlijk vinden we ook hier weer de geliefde vissengraat vloer.

Pssst. Zie je ook de marmeren badkamer pronken, net achter de tv-muur?

patio

Wie liever vertoeft in een privéruimte en het uitzicht zat is, loungt heerlijk in deze 35-vierkante-meter-grote patio. Zon, planten en stijlvolle tuinmeubelen en het Ibiza-gevoel is here.

Leuke extraatjes: beneden is er plek voor twee auto’s en krijg je een eigen stuk stijger waar je je boot kan aanleggen.

Meer binnenkijker bij penthouses?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Wauw: even binnenkijken in dit Amsterdamse penthouse aan het IJ (van € 8 miljoen)
Sluiten