Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Diy 16 okt 2019

Pompoen schilderen in plaats van uithollen? Hier moet je op letten

Wil je wél toffe Halloween decoratie in huis, maar liever niet je handen heel vies maken? Dan hebben we de perfecte oplossing voor je gevonden: een pompoen schilderen. Want newsflash, je kunt pompoenen ook gewoon hartstikke makkelijk én tof beschilderen. De voltallige Roomed redactie trok de creatieve schoenen aan, en schilderde 7 pompoenen.

Want laten we eerlijk zijn: pompoenen uithollen is een ontzettend vies werkje. Die draden, pitten en pompoensmurrie die uit de pompoen gehaald moet worden is niet al te fris, om nog maar te zwijgen over de precisie waarmee je de pompoen moet bewerken met een mes…

Wij laten de uitgeholde pompoen voor wat ‘ie is, en schilderen onze Halloween pompoen vanaf nu gewoon. Wil jij wél liever een pompoen uithollen? Pompoen uithollen voor Halloween: zo pak je dat aan in 4 simpele stappen.

pompoen schilderen halloween
Foto: Sharon van der Werf voor Roomed

Dit heb je nodig voor het pompoen schilderen

  • Pompoenen (klein of groot, of wissel ze af!)
  • Verf op waterbasis
  • Permanent marker
  • Afplaktape of schilderstape om rechte lijnen te kunnen maken

Verder heb je natuurlijk schilderskwasten nodig om mee te schilderen, evenals een bakje water en keukenpapier (handig voor kleine foutjes!) en kranten om je meubels te beschermen. Gebruik de afplaktape om de kranten aan de tafel vast te plakken zodat het niet makkelijk kan verschuiven.

Let op: afplaktape werkt prima als je de tape op de pompoen zelf plakt, maar plak de tape niet op (opgedroogde) verf. Wanneer je de tape er dan aftrekt, trek je de verf er óók helemaal af. En da’s natuurlijk niet de bedoeling.

Voordat je begint met schilderen, raden we je aan om online inspiratie op te doen. Pinterest is daar dé bron voor. Wij zochten op ‘painted pumpkin’ en waren stomverbaasd over de mooiste creaties van verschillende mensen. De meeste inspiratie haalden we uit deze no carve pumpkins van Think Make Share.

De geschilderde pompoenen van de Roomed redactie

Het fijne van je eigen pompoenen beschilderen: je kunt je pompoen zó aanpassen totdat ‘ie volledig in jouw interieur past. Zo hielden Winnie en Rachelle hun pompen oranje, maar ging Sharon volledig los met roze, rood, lila en wit.

pompoen schilderen halloween
Foto: Sharon van der Werf voor Roomed
pompoen schilderen halloween
Foto: Sharon van der Werf voor Roomed

Pro tip: de achterkant van de grote pompoen is niet geschilderd, maar als de je pompoen tegen een muur aanzet zie je daar helemaal niets van. Een slimme manier om verf (en tijd!) te besparen.

Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Meer tips voor Halloween?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pompoen schilderen in plaats van uithollen? Hier moet je op letten
Sluiten