Inspiratieboost: polkadots in de kinderkamer, maar dan anders

Inspiratieboost: polkadots in de kinderkamer, maar dan anders

De kinderkamer is een ruimte die zelden saai is. Er gebeurt altijd wel iets; een vrolijk opvallend dekbed, een meubel in een bijzondere vorm, verschillende kleurencombinaties… of een mooie print op de muur. Wij struinden Pinterest af en gingen op zoek naar de mooiste variaties op een muur vol polkadots in de kinderkamer.

De polkadots die we gewend zijn kent natuurlijk iedereen: simpele bolletjes in een strak grid in ontelbaar veel verschillende maten en kleuren. Polkadots zijn enorm populair, maar hebben vaak wel een wel een ietwat ‘meisjesachtig’ karakter. Let’s spice it up a bit! Wat als je de polkadots in de kinderkamer vervangt voor een ander figuurtje? Zo creëer jij straks je eigen polkadot print in een zelf gekozen stijl.

Scroll snel naar beneden voor inspiratie!

The Modern Nursery
Lieffeling
Ginny Chase

Door er strakke hoekige vormen van te maken en het qua kleur rustig te houden maak je de polkadot dus ook een prima print voor jongens.

Meer tips voor een kinderkamer voor jongens én meisjes? Kijk even hier.

Chango & Co

Wist je dat je een watermeloenprint heel makkelijk zelf kan maken? Wij knipten een schuursponsje in twee vormpjes en maakten dit picknickkleed. Kun je natuurlijk ook toepassen om de muur!

Good Regards
Jujuzozo

Heb je al een standaard polkadot print op de muur en wil je liever niet opnieuw behangen? Ga dan gewoon aan de slag met muurstickers in verschillende kleine vormen en plak die over de stippen heen! Of heb je misschien nog ergens een potje verf over? Pimp de stippen door er hartjes, bloemen, sterren of andere figuurtjes van te maken met verf.

Lees ook: 6x leuke verf ideeën voor de kinderkamer

Succes!