Frederique Rekers
Frederique Rekers Tips 2 mrt 2021

Je PlayStation 4 schoonmaken: zo doe je het

Maakt jouw PlayStation 4 de laatste tijd heel veel lawaai? Het kan dan een goed idee zijn om hem eens goed schoon te maken. Zo maakt hij minder lawaai en kan je er nog lang van genieten. In dit artikel geven wij je tips voor: je PlayStation 4 schoonmaken.

Allereerst, waarom moet jij je Playstation 4 schoonmaken?

De kans is groot dat de nodige stof zich heeft opgehoopt in jouw PlayStation 4. Veel van deze stof komt terecht in de ventilator en deze moet ervoor zorgen dat de hardware van je console niet te heet wordt.

Logisch dus dat hier veel stof gaat zitten en het resultaat hiervan is: een verhitte hardware. Hierdoor is de PlayStation 4 langzamer en gaat hij veel lawaai maken. Goed dus om hem eens in de zo veel tijd schoon te maken.

De voorbereiding

Voordat je begint met je PlayStation 4 schoonmaken is het natuurlijk verstandig om alle apparatuur los te koppelen en stroomloos te maken. Zet alle consoles uit (niet in ruststand) zodat je veilig te werk kan gaan.

Tip: neem meteen je bureau/de plek af waar je Playstation 4 op staat, de stof komt namelijk ergens vandaag en het is zonde om je net schoongemaakte PlayStation op een vieze plek neer te zetten.

Je PlayStation 4 schoonmaken: wat heb je nodig

– Microvezeldoek
– Bus perslucht
– Licht vochtig doekje
– Tandenstokers

Stap 1: begin met de buitenkant

Je kan het beste beginnen met de randen rondom je PlayStation 4. Hier komt vaak veel stof tussen en dit kan je met je stofzuiger makkelijk weghalen.

Stap 2: de ventilator

Zoals we net al zeiden is de ventilator een grote stofverzamelaar en wil je deze dus goed schoon hebben. Je PlayStation 4 schoonmaken is niet zo moeilijk als het lijkt want er komt hier geen schroevendraaier aan te pas.

Het enige wat je hoeft te doen is de bovenkant van je PlayStation 4 los maken. Het lijkt misschien eng om hem open te maken maar als je het voor de eerste keer doet houd er dan rekening mee dat het gewoonweg wat stroever gaat. Haal de bovenkant los door zachtjes omhoog te trekken.

Begin door linksvoor en rechtsvoor los te klikken. Vervolgens kan je de bovenkant naar achteren en vervolgens omhoog schuiven zodat hij los is. Mocht je hem nu niet loskrijgen of is jouw PlayStation 4 net anders? Houdt het dan alleen bij de ventilatiegaten en aansluitpoorten.

Eenmaal los, kan je beginnen. Als het goed is zie je nu namelijk bovenstaande ventilator zitten. Je kan met de bus perslucht de stof in de ventilator wegblazen totdat hij er weer schoon uitziet. Gebruik liever niet je eigen blaaskracht want de perslucht is effectiever en vrij van vocht.

Je PlayStation 4 schoonmaken is zo gebeurt dus neem daarom meteen de aansluitpoorten en USB-poorten mee en sluit af met door met een microvezeldoek overige stof die is gevallen mee te nemen.

Hierna plaats je de bovenkant weer terug op de PlayStation 4. Je begint met de achterkant: deze schuif je terug op je PlaySation 4.

Vervolgens druk je de voorkant en de zijkanten aan totdat je de klikgeluiden weer hoort die aangeven dat hij weer vastzit. Check nog een keer of alles op zijn plek zit en je bent klaar.

Stap 3: de controllers

De controllers worden erg vies als je ze veel gebruikt. Gebruik een licht vochtig doekje om de buitenkant schoon te maken. Pak vervolgens wat tandenstokers om de groeven schoon te maken.

Het zal je verbazen hoeveel viezigheid daar zit. Belangrijk is om ze hierna goed te laten drogen voordat je ze weer gebruikt.

Let op: ga niet verder je PlayStation 4 schoonmaken. Je wilt hem, naast het losmaken van de bovenkant, niet verder openmaken. Naast het feit dat dit redelijk ingewikkeld is en er snel dingen kapot gaan, moet je hiervoor namelijk garantiestikkers verwijderen.

Hierdoor heb je geen garantie meer op je PlayStation 4 en dat zou zonde zijn. Wil je hem toch verder schoonmaken, ga dan even naar de winkel voor wat tips of laat iemand met meer kennis er even naar kijken.

Schoonmaken kan je leren: zo maak je op de juiste manier je Airfryer schoon

Playstation 4 schoonmaken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

InsidegamerPuWant

Reageer op artikel:
Je PlayStation 4 schoonmaken: zo doe je het
Sluiten